• вторник, 18 јуни 2024
Седум иницијативи на седница на Уставниот суд

Седум иницијативи на седница на Уставниот суд

Скопје, 14 февруари 2024 (МИА) - Уставниот суд на денешната седница ќе расправа по седум иницијативи...

Кацарска: За Законот за солидарен данок има повеќе иницијативи, не очекувам да се разгледа до крајот на годината

Кацарска: За Законот за солидарен данок има повеќе иницијативи, не очекувам да се разгледа до крајот на годината

Скопје, 22 ноември 2023 (МИА) - За Законот за солидарен данок има повеќе иницијативи пред Уставниот...

Шест иницијативи на денешната седница на Уставен суд

Шест иницијативи на денешната седница на Уставен суд

Скопје, 12 октомври 2023 (МИА) - На дневен ред на денешната седница на Уставниот суд се шест иниција...

Поведена постапка по две иницијативи поднесени од Министерството за правда

Поведена постапка по две иницијативи поднесени од Министерството за правда

Скопје, 13 септември 2023 (МИА) - Уставниот суд на денешната седница поведе постапка по две иницијат...

ТИРЗ: Договорени три нови иницијативи за економски раст со Јапонската организација за надворешна трговија

ТИРЗ: Договорени три нови иницијативи за економски раст со Јапонската организација за надворешна трговија

Скопје, 28 јули 2023 (МИА) - Директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски и претседателот на Јапонската орга...

Лога достави иницијативи до Уставен суд за прописи за кои не е почитуван уставниот рок за објавување во Службен весник

Лога достави иницијативи до Уставен суд за прописи за кои не е почитуван уставниот рок за објавување во Службен весник

Скопје, 12 јули 2023 (МИА) - Министерот за правда Кренар Лога денеска до Уставниот суд достави 10 ин...

Седница на Уставен суд

Седница на Уставен суд

Скопје, 2 мај 2023 (МИА) - Три иницијативи за оценување на уставност и две барања за заштита на слоб...

Одлуки од денешната седница на Уставен суд

Одлуки од денешната седница на Уставен суд

Скопје, 15 февруари 2023 (М

Уставниот суд оформи 11 нови предмети во јануари 2023 годин

Уставниот суд оформи 11 нови предмети во јануари 2023 годин

Скопје, 3 февруари 2023 (МИА) -

Оформени шест нови предмети во Уставниот суд

Оформени шест нови предмети во Уставниот суд

Скопје, 3 октомври 2022 (МИА) - Во периодот од 14 до 22 јули годинава до Уставниот суд се...

Уставниот суд ќе расправа за четири иницијативи за оценување уставност и законитост

Уставниот суд ќе расправа за четири иницијативи за оценување уставност и законитост

Скопје, 27 септември 2022 (МИА) - Уставниот суд денеска ќе ја одржи 30-та седница на чиј дневен ред се...

Поднесени иницијативи за изработка на физибилити студија за јавни претпријатија за производство на електрична енергија

Поднесени иницијативи за изработка на физибилити студија за јавни претпријатија за производство на електрична енергија

Скопје, 26 септември 2022 Во сите општини во Македонија, каде Левица има свои советници или советничка група, по...

Предложени три иницијативи за денешната седница на Уставен суд

Предложени три иницијативи за денешната седница на Уставен суд

Скопје, 21 септември 2022 (МИА) - Уставниот суд денеска ќе ја одржи 29-та седница со дневен ред на кој...

Седница на Уставниот суд

Седница на Уставниот суд

Скопје, 22 јуни 2022 (МИА) - Уставниот суд  денеска ќе разгледува три иницијативи за оценување на устав...

Уставниот суд ќе разгледува четири иницијативи

Уставниот суд ќе разгледува четири иницијативи

Скопје, 1 јуни 2022 (МИА) - Уставниот суд на Република Северна Македонија денеска ќе одржи седница на к...

Image

Остани поврзан