• недела, 26 мај 2024
Шулце предупреди на руско влијание во Западна Африка

Шулце предупреди на руско влијание во Западна Африка

Берлин, 4 март 2024 (МИА) - Германската министерка за економска соработка и развој Свења Шулце преду...

Водачите на ЕКОВАС признаваат неуспех во воспоставувањето демократија во Западна Африка

Водачите на ЕКОВАС признаваат неуспех во воспоставувањето демократија во Западна Африка

Абуџа 10 декември 2023 (МИА) - На денешниот состанок на регионалниот блок на западноафриканските држ...

Во Западна Африка годинава извршени 1.800 терористички напади, при што загинаа 4.600 луѓе

Во Западна Африка годинава извршени 1.800 терористички напади, при што загинаа 4.600 луѓе

Њујорк, 26 јули 2023 (МИА) - Од почетокот на годината, во Западна Африка се случија повеќе од 1.800...

ОН: Милиони луѓе без помош во Западна Африка страдаат од најтешката криза со глад во последната деценија

ОН: Милиони луѓе без помош во Западна Африка страдаат од најтешката криза со глад во последната деценија

Абуја, 5 јули 2023 (МИА) - Светската програма за храна на Обединетите нации (WFP) денеска соопшти де...

ОН: Западна и Централна Африка се соочуваат со акутен недостиг на храна

ОН: Западна и Централна Африка се соочуваат со акутен недостиг на храна

Женева, 18 април 2023 (МИА) - Околу 48 милиони лица во Западна и Централна Африка во следните месеци ќе се соочат со...

Фронтот Полисарио жали поради одлуката на САД за Западна Сахара

Фронтот Полисарио жали поради одлуката на САД за Западна Сахара

Тунис, 10 декември 2020 (МИА) - Претставник на движењето Фронт Полисарио изјави дека жали поради одлука...

Image

Остани поврзан