• понеделник, 20 мај 2024
Прегласување на седум избирачки места за парламентарните избори на 22 мај, ДУИ смета дека се прави изборен инжинеринг

Прегласување на седум избирачки места за парламентарните избори на 22 мај, ДУИ смета дека се прави изборен инжинеринг

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Прегласувањето на седумте избирачки места во петтата и шестата изборна е...

ДИК ги соопшти освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

ДИК ги соопшти освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска ги...

Прегласување и разрешени избирачките одбори во избирачките места 1470/1, 1470, 1194, 1202, 1844, 1272 и 2101

Прегласување и разрешени избирачките одбори во избирачките места 1470/1, 1470, 1194, 1202, 1844, 1272 и 2101

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска, на 105. седница, едногласно го...

ДИК ги соопштува освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

ДИК ги соопштува освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија денеска, на 105. седница која е во тек, ги об...

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) ќе одржи седница.

ДИК најави седница за 14 часот

ДИК најави седница за 14 часот

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) соопшти дека попладнево ќе одржи седниц...

За десетина дена би можел да се знае составот на новата влада, обвинувања за притисоци за решенијата и одлуките за поништеното гласање

За десетина дена би можел да се знае составот на новата влада, обвинувања за притисоци за решенијата и одлуките за поништеното гласање

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - До крајот на идната недела се очекува да се постигне договор околу иднат...

Европски фронт обвинува за јавен политички притисок врз Управниот суд

Европски фронт обвинува за јавен политички притисок врз Управниот суд

Скопје, 17 мај 2024  Европскиот фронт со голема загриженост ги проследи денешните сканд...

Бајрами од „Европски фронт“: Известена меѓународната заедница за обидот за изборен инженеринг 

Бајрами од „Европски фронт“: Известена меѓународната заедница за обидот за изборен инженеринг 

Скопје, 17 мај 2024 Европскиот фронт ја извести целата меѓународна заедница и сите локални и...

Реакција на членови на ДИК: Неприфатливо е мешањео на политички партии и поединци од техничката Влада во изборните процедури

Реакција на членови на ДИК: Неприфатливо е мешањео на политички партии и поединци од техничката Влада во изборните процедури

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Претседателот на ДИК Александар Даштевски и...

Коалицијата „Европски фронт“ поднесе седум тужби против решенија на ДИК  на Парламентарните избори 2024

Коалицијата „Европски фронт“ поднесе седум тужби против решенија на ДИК на Парламентарните избори 2024

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Управниот суд иформира дека по поднесени седум тужби од Коалицијата „Евр...

Коалицијата „Вреди“ ја повлече тужбата по одлуката на ДИК за ИМ 0511

Коалицијата „Вреди“ ја повлече тужбата по одлуката на ДИК за ИМ 0511

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Коалицијата „Вреди“ на почетокот на јавната...

Сејдини за МИА:  Досега не е пристигната ниту една жалба по одлуките на ДИК

Сејдини за МИА: Досега не е пристигната ниту една жалба по одлуките на ДИК

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Управен суд Бурим Сејдини за МИА информира дека досега...

Жалби до Управниот суд за изборните приговори, прва средба на работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и Влен

Жалби до Управниот суд за изборните приговори, прва средба на работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и Влен

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) -  По одлуките на Државната изборна коми...

„Европски фронт“ ќе ги обжали донесените одлуки за приговорите

„Европски фронт“ ќе ги обжали донесените одлуки за приговорите

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Елми Азири од „Европски фронт“ на денешната прес-конференција информира...

Image

Остани поврзан