• понеделник, 20 мај 2024
Прес-конференција на Државната изборна комсиија (во живо)

Прес-конференција на Државната изборна комсиија (во живо)

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Прес-конференција на Државната изборна комисија за гласањето на вториот к...

Во Охрид до 15 часот гласале околу 38, во Дебрца околу 37 отсто од гласачите

Во Охрид до 15 часот гласале околу 38, во Дебрца околу 37 отсто од гласачите

Охрид, 8 мај 2024 (МИА) – Изборниот процес во општините Охрид и Дебрца до 15 часот се одвива непрече...

Изјава на претседателот на Алијанса за Албанците Зијадин Села

Изјава на претседателот на Алијанса за Албанците Зијадин Села

Струга, 8 мај 2024 (МИА) - Порака за масовна излезеност да гласаат граѓ...

Во Гостивар до 15 часот излезеноста за претседателските под 20 проценти, за парламентарните 26,6 проценти

Во Гостивар до 15 часот излезеноста за претседателските под 20 проценти, за парламентарните 26,6 проценти

Гостивар, 8 мај 2024 (МИА) – По последниот пресек за излезеноста на изборите во општина Гостивар гра...

Во Охрид до 13 часот на изборите излегле  околу 27 проценти, во Дебрца 26 отсто од гласачите

Во Охрид до 13 часот на изборите излегле околу 27 проценти, во Дебрца 26 отсто од гласачите

Охрид, 8 мај 2024 (МИА) – Излезноста на Претседателските избори во Охрид до 13 часот е 27,75 процент...

Во Југоистокот најголем одзив на гласачите има во Гевгелија и Дојран, најмал во Босилово

Во Југоистокот најголем одзив на гласачите има во Гевгелија и Дојран, најмал во Босилово

Струмица, 8 мај 2024 (МИА) - Во десетте општини од Југоистокот до 13 часот на вториот круг на претсе...

Изјава на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски

Изјава на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Масовната излезеност е глас и одлука за идни...

Изјава на претседателскиот кандидат Стево Пендаровски

Изјава на претседателскиот кандидат Стево Пендаровски

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Актуелниот претседател на државата и кандида...

Излезеноста на парламентарните  избори до 11 часот 13,69 отсто, на претседателските 12,87 отсто

Излезеноста на парламентарните избори до 11 часот 13,69 отсто, на претседателските 12,87 отсто

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Во вториот круг претседателски избори до 11 часот  согласно податоци...

Изјава на претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски

Изјава на претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски

Скопје, 8 мај 2024 година (МИА) - Претседателот на СДСМ и поранешен премиер Димитар Ковачевски денес...

До 11 часот во Прилеп гласале 18,09 за претседателските, 18,19 за парламентарни

До 11 часот во Прилеп гласале 18,09 за претседателските, 18,19 за парламентарни

Прилеп, 8 мај 2024 (МИА) - Гласањето во Прилеп одминува без некои проблеми и непречено, информираат...

Во Пехчево 17,8 проценти од гласачите го оствариле своето право на глас до 11 часот

Во Пехчево 17,8 проценти од гласачите го оствариле своето право на глас до 11 часот

Пехчево, 8 мај 2024 (МИА) - Во Општина Пехчево во вториот круг од претседателските избори до 11 часо...

Самхарадзе: Ќе се трудиме да забележиме дали гласањето се одвива согласно стандардите на ОБСЕ

Самхарадзе: Ќе се трудиме да забележиме дали гласањето се одвива согласно стандардите на ОБСЕ

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Во текот на набљудувањето ќе се трудиме да забележиме дали гласањето се о...

Изјава на техничкиот премиер Талат Џафери

Изјава на техничкиот премиер Талат Џафери

Гостивар, 8 мај 2024 (МИА) - Техничкиот премиер, Таљат Џафери утрово го исполни гласачкото право и с...

Под 5 проценти е излезноста до 09:00 часот во Македонска Каменица

Под 5 проценти е излезноста до 09:00 часот во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 8 мај 2024 (МИА) - Во Македонска Каменица до 09:00 часот од вкупно 6652 гласачи...

Image

Остани поврзан