• вторник, 18 јуни 2024
Дука, Куртовски, Ибраим и Пајкоски го честитаа празникот Курбан бајрам

Дука, Куртовски, Ибраим и Пајкоски го честитаа празникот Курбан бајрам

Дебар, 16 јуни 2024 (МИА) - По повод големиот празник Курбан (Аџи) Бајрам, честитки до сите верници...

Завршените средошколци од Центар Жупа државната матура ќе ја полагаат во гимназијата во Дебар

Завршените средошколци од Центар Жупа државната матура ќе ја полагаат во гимназијата во Дебар

Дебар, 30 мај 2024 (МИА) - Завршените средношколци од гимназијата „АТА“ од Центар Жупа државната мат...

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Дебар, 14 мај 2024 (МИА) - Во гимназиите во Дебар и Центар Жупа средното образование во учебната 202...

Во Дебар излезноста до 17 часот на претседателскитe 19 отсто, а на парламнетарните 31 отсто, во Центар Жупa 16,67 односно 16,78 отсто

Во Дебар излезноста до 17 часот на претседателскитe 19 отсто, а на парламнетарните 31 отсто, во Центар Жупa 16,67 односно 16,78 отсто

Дебар, 8 мај 2024 (МИА) - Во општините Дебар и Центар Жупа, попладнево, пополека се зголемува излезн...

До 13 часот во Дебар 9 отсто излезeност за претседателските и 15 отсто за парламентарните избори,  во Центар Жупа 9,34  односно 9,38 отсто

До 13 часот во Дебар 9 отсто излезeност за претседателските и 15 отсто за парламентарните избори, во Центар Жупа 9,34 односно 9,38 отсто

Дебар, 8 мај 2024 (МИА) - Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа минува тековно, со поголема...

До 9 часот во Дебар излезноста е 1,1 односно 1,5 отсто, во Центар Жупа 1,60 односно 1,61 отсто 

До 9 часот во Дебар излезноста е 1,1 односно 1,5 отсто, во Центар Жупа 1,60 односно 1,61 отсто 

Дебар, 8 мај 2024 (МИА) - Непречено се одвива изборниот процес од парламентарните и вториот круг од...

Во Дебар и Центар Жупа до попладневно пријавени за гласање 18 болни и изнемоштени лица

Во Дебар и Центар Жупа до попладневно пријавени за гласање 18 болни и изнемоштени лица

Дебар, 30 април 2024 (МИА) - Во општините Дебар и Центар Жупа до 17 часот, за остварување на правото...

Излезеноста на изборите до 15 часот во Дебар 22, во Центар Жупа 13,11 отсто

Излезеноста на изборите до 15 часот во Дебар 22, во Центар Жупа 13,11 отсто

Дебар, 24 април 2024 (МИА) - Изборниот ден од првиот круг, на седмите по ред претседателски избори,...

Во Дебар до 13 часот излезноста на изборите е 13 отсто,  во Центар Жупа 9,12

Во Дебар до 13 часот излезноста на изборите е 13 отсто, во Центар Жупа 9,12

Дебар, 24 април 2024 (МИА) – Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа минува тековно, со погол...

Во општините Дебар и Центар Жупа избирачките места отворени навреме

Во општините Дебар и Центар Жупа избирачките места отворени навреме

Дебар, 24 април 2024 (МИА) - Во општините Дебар и Центар Жупа, сите 43 избрачки места се отворени на...

Во општините Дебар и Центар Жупа ќе гласаат 37 изнемоштени и болни лица

Во општините Дебар и Центар Жупа ќе гласаат 37 изнемоштени и болни лица

Дебар, 22 април 2024 (МИА) - Во општините Дебар и Центар Жупа утре во домашни услови правото на глас...

Успешно заврши обуката за членовите на избирачките одбори во општина Центар Жупа

Успешно заврши обуката за членовите на избирачките одбори во општина Центар Жупа

Дебар, 3 април 2024 (МИА) - Во општина Центар Жупа, денеска заврши четиридневната обука на членовите...

Во гимназијата во Центар Жупа само еден матурант на македонски и 13 на турски наставен јазик

Во гимназијата во Центар Жупа само еден матурант на македонски и 13 на турски наставен јазик

Дебар, 2 март 2024 (МИА) – Во гимназијата „АТА“ во Центар Жупа тековнава учебна година средното обрз...

Во општините Дебар и Центар Жупа загарантирана минимална помош лани остварувале 750 корисници

Во општините Дебар и Центар Жупа загарантирана минимална помош лани остварувале 750 корисници

Дебар, 20 февруари 2024 (МИА) – Во меѓуопштинскиот центар за социјална работа во Дебар, кој со своја...

Приведено лице од Центар Жупа барано за издржување затворска казна

Приведено лице од Центар Жупа барано за издржување затворска казна

Дебар, 16 јануари 2024 (МИА) - Полициски службеници од дебарското одделение за внатрешни работи вчер...

Image

Остани поврзан