• понеделник, 24 јуни 2024
Претседателот на Уставниот суд во МВР пријави закани по животот и безбедноста врз уставни судии

Претседателот на Уставниот суд во МВР пријави закани по животот и безбедноста врз уставни судии

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Уставниот суд, Дарко Костадиновски, денеска поднесе пр...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) – Уставниот суд утре на седница треба да одлучува по седум иницијативи за...

Прес-конференција на претседателот на Уставниот суд, Дарко Костадиновски (во живо)

Прес-конференција на претседателот на Уставниот суд, Дарко Костадиновски (во живо)

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Прес-конференција на новоизбраниот претсед...

Дарко Костадиновски избран за нов претседател на Уставниот суд

Дарко Костадиновски избран за нов претседател на Уставниот суд

Скопје, 4 јуни 2024 (МИА) - Судијата Дарко Костадиновски е избран за но...

Уставниот суд и во осмиот обид не успеа да избере претседател

Уставниот суд и во осмиот обид не успеа да избере претседател

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) - Уставниот суд и денеска не успеа да избере...

Не помина ниту третиот кандидат за претседател на Уставниот суд

Не помина ниту третиот кандидат за претседател на Уставниот суд

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) – Не помина ниту третиот кандидат на продолже...

Павловска Данева ја повлече кандидатурата за претседател на Уставен, Васиќ Бозаџиева не го доби потребното мнозинство

Павловска Данева ја повлече кандидатурата за претседател на Уставен, Васиќ Бозаџиева не го доби потребното мнозинство

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) – Судијката Ана Павловска Данева на продолжен...

Нов обид на Уставен суд да избере претседател

Нов обид на Уставен суд да избере претседател

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) – Во Уставниот суд денеска треба да се одржи...

Уште два неуспешни обида на Уставниот суд да избере нов претседател, седницата продолжува в понеделник

Уште два неуспешни обида на Уставниот суд да избере нов претседател, седницата продолжува в понеделник

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) – Во Уставниот суд денеска пропаднаа уште два обида на продолжението на се...

Продолжи седницата за избор на претседател на Уставниот суд

Продолжи седницата за избор на претседател на Уставниот суд

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) – Во Уставниот суд претпладнево продолжи седницата за избор на претседател...

Продолжува седницата за избор на претседател на Уставен суд

Продолжува седницата за избор на претседател на Уставен суд

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) – По вчерашните четири неуспешни обиди за изб...

По четири неуспешни обиди, седницата за избор на претседател на Уставен суд продолжува утре

По четири неуспешни обиди, седницата за избор на претседател на Уставен суд продолжува утре

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) – По четири неуспешни обиди за избор на претседател на Уставен суд, седниц...

Избор на нов претседател на Уставен суд

Избор на нов претседател на Уставен суд

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) – Во Уставен суд денеска со почеток од 10 час...

Кацарска ќе даде осврт за претседателскиот мандат во Уставен, до крајот на месецов ќе се знае нејзиниот наследник

Кацарска ќе даде осврт за претседателскиот мандат во Уставен, до крајот на месецов ќе се знае нејзиниот наследник

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) – Претседателката на Уставен суд, Добрила Кацарска, денеска на прес-конфер...

Кацарска ќе даде осврт за претседателскиот мандат во Уставен, до крајот на месецов ќе се знае нејзиниот наследник

Кацарска ќе даде осврт за претседателскиот мандат во Уставен, до крајот на месецов ќе се знае нејзиниот наследник

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) – Претседателката на Уставен суд, Добрила Кац...

Image

Остани поврзан