• вторник, 18 јуни 2024
Грбин нема да се кандидира за нов мандат на чело на СДП на претстојните партиски избори

Грбин нема да се кандидира за нов мандат на чело на СДП на претстојните партиски избори

Загреб, 10 јуни 2024 (МИА) - Лидерот на Социјалдемократската партија на Хрватска (СДП) Пеѓа Грбин де...

Избори во Хрватска: По преброени 98 отсто од гласовите - ХДЗ има 60, а СДП 42 пратенички мандати

Избори во Хрватска: По преброени 98 отсто од гласовите - ХДЗ има 60, а СДП 42 пратенички мандати

Загреб, 18 април 2024 (МИА) - Хрватската демократска заедница (ХДЗ) освои 60, а Социјалдемократската...

Хрватска: ХСС,Глас и Центар остануваат во коалиција со СДП, ИДС и Фокус ја напуштија, тврдат дека Милановиќ не е причината

Хрватска: ХСС,Глас и Центар остануваат во коалиција со СДП, ИДС и Фокус ја напуштија, тврдат дека Милановиќ не е причината

Загреб, 20 март 2024 (МИА)  - Откако две од 10-те опозициски партии, Фокус и Истарската демокра...

Пленковиќ: Постапките на Милановиќ и СДП се мини-пуч

Пленковиќ: Постапките на Милановиќ и СДП се мини-пуч

Загреб, 18 март 2024 (МИА) – Премиерот и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ) Андреј...

Хрватска: Пеѓа Грбин е четвртиот лидер на највлијателната опозициска СДП

Хрватска: Пеѓа Грбин е четвртиот лидер на највлијателната опозициска СДП

Загреб, 5 октомври 2020 (МИА) – Пеѓа Грбин е четвртиот претседател на највлијателната опозициска Соција...

Image

Остани поврзан