• четврток, 30 мај 2024
Пендаровски се откажа од државна пензија, ќе има канцелартија со тројца вработени

Пендаровски се откажа од државна пензија, ќе има канцелартија со тројца вработени

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Поранешниот претседател Стево Пендаровски се откажа од правото на корист...

Пендаровски се заблагодари на граѓаните за укажаната доверба

Пендаровски се заблагодари на граѓаните за укажаната доверба

Скопје, 12 мај 2024 (МИА) - Поранешниот претседател Стево Пендаровски, по предавањето на функцијата...

Пендаровски ѝ ја честита изборната победа на Сиљановска-Давкова и ѝ посака успех на претседателската функција

Пендаровски ѝ ја честита изборната победа на Сиљановска-Давкова и ѝ посака успех на претседателската функција

Скопје, 12 мај 2024 (МИА) - По официјалната церемонија на примопредавањ...

Пендаровски: Резултатите се јасни, мојот концепт за мултиетничка Македонија целосно интегрирана во евроатлантските структури, за жал не доби поддршка (ДПЛ)

Пендаровски: Резултатите се јасни, мојот концепт за мултиетничка Македонија целосно интегрирана во евроатлантските структури, за жал не доби поддршка...

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Резултатите се јасни и немам намера подеталн...

Пендаровски: Резултатите се јасни, мојот концепт за мултиетничка Македонија целосно интегрирана во евроатлантските структури, за жал не доби поддршка

Пендаровски: Резултатите се јасни, мојот концепт за мултиетничка Македонија целосно интегрирана во евроатлантските структури, за жал не доби поддршка

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Резултатите се јасни и немам намера подеталн...

Втор круг од претседателските избори

Втор круг од претседателските избори

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Во земјава денеска се одржува вториот круг о...

Двајцата претседателски кандидати ги повикаа гласачите на 8 мај да излезат и да гласаат

Двајцата претседателски кандидати ги повикаа гласачите на 8 мај да излезат и да гласаат

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Кандидатите за претседател на државата Гордана Силјановска Давкова и Стев...

Пендаровски: Размислувајте за иднината на државата во целина

Пендаровски: Размислувајте за иднината на државата во целина

Скопје, 5 мај 2024 (МИА) - Кандидатот за претседател поддржан од коалицијата предводена од СДСМ Стев...

Пендаровски: Сè додека го зборуваме, создаваме и твориме на македонски, нашиот јазик ќе постои и сите негови ирационални негации ќе бидат беспредметни

Пендаровски: Сè додека го зборуваме, создаваме и твориме на македонски, нашиот јазик ќе постои и сите негови ирационални негации ќе бидат беспредметни

Скопје, 5 мај 2024 (МИА) - Сè додека го зборуваме, сè додека создаваме и твориме на македонски, наши...

Пендаровски: Следејќи го Христовиот пример да се сплотиме околу визијата за хумано, праведно и просперитетно македонско општество

Пендаровски: Следејќи го Христовиот пример да се сплотиме околу визијата за хумано, праведно и просперитетно македонско општество

Скопје, 5 мај 2024 (МИА) - Претседателот Стево Пендаровски, по повод големиот христијански празник В...

Пендаровски: Младите знаат дека бев и секогаш ќе бидам нивен сојузник

Пендаровски: Младите знаат дека бев и секогаш ќе бидам нивен сојузник

Гостивар, 4 мај 2024 (МИА) – Кандидатот за претседател поддржан од коалицијата предводена од СДСМ, С...

Пендаровски по повод Светскиот ден на слобода на медиумите: Да градиме атмосфера во која медиумските работници ќе се чувствуваат безбедно и заштитено

Пендаровски по повод Светскиот ден на слобода на медиумите: Да градиме атмосфера во која медиумските работници ќе се чувствуваат безбедно и заштитено

Скопје, 3 мај 2024 (МИА) - Претседателот Стево Пендаровски по повод 3 Мај − Светскиот ден на слобода...

Пендаровски од Центар: Единствен начин Силјановска - Давкова да победи на дуел е да настапи сама

Пендаровски од Центар: Единствен начин Силјановска - Давкова да победи на дуел е да настапи сама

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Единствен начин Силјановска да победи на дуел е да настапи сама на дуел,...

Силјановска-Давкова ќе почитува, но нема да употребува Северна, за Пендаровски тоа е невозможно во меѓународните институции

Силјановска-Давкова ќе почитува, но нема да употребува Северна, за Пендаровски тоа е невозможно во меѓународните институции

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) – Ќе го почитувам, но нема да го употребувам –...

Пендаровски: Човечкиот е најскапоцениот ресурс за секоја држава

Пендаровски: Човечкиот е најскапоцениот ресурс за секоја држава

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) - Човечкиот е најскапоцениот ресурс за секоја држава. Фактот дека голем дел...

Image

Остани поврзан