• вторник, 28 мај 2024
Плаќање паркинг во општина Центар отсега и преку „Мтел“

Плаќање паркинг во општина Центар отсега и преку „Мтел“

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Услугите на Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ за брзо вр...

Герасимовски: Паркот на Франкофонија добива паметно осветлување

Герасимовски: Паркот на Франкофонија добива паметно осветлување

Скопје, 23 мај 2024 Од Паркот на Франкофонијата започна инсталирањето на Тип 3 светилките ко...

Општина Центар ги награди најдобрите наставници и ученици, првенци на генерација

Општина Центар ги награди најдобрите наставници и ученици, првенци на генерација

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Општина Центар додели награди и пофалници на осум првенци на генерацијат...

Герасимовски: Пријавувајте проблеми со јавна чистота, досега пријавени 159 проблеми

Герасимовски: Пријавувајте проблеми со јавна чистота, досега пријавени 159 проблеми

Скопје, 15 мај 2024  Граѓанит...

Герасимовски: Со видео надзор Општината ќе ја зголеми безбедноста на граѓаните и ќе ги заштити јавните добра

Герасимовски: Со видео надзор Општината ќе ја зголеми безбедноста на граѓаните и ќе ги заштити јавните добра

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Советот на Општина Центар на 35. Седница го прифати предлогот на градо...

Герасимовски: Нов сквер со футуристичка инсталација ќе го разубави платото пред Општина Центар

Герасимовски: Нов сквер со футуристичка инсталација ќе го разубави платото пред Општина Центар

Скопје, 16 април 2024 Нов сквер ќе го разубави платото пред Општина Центар. Станува збор за...

Донација на „Пакомак“ за секоја лименка и шише

Донација на „Пакомак“ за секоја лименка и шише

Скопје, 22 март 2024  Пакомак ќе донира по 2 денари за сек...

Со омаж за Петре М. Андреевски Општина Центар и Здружението Форум за човекови права го одбележаа Светскиот ден на поезијата

Со омаж за Петре М. Андреевски Општина Центар и Здружението Форум за човекови права го одбележаа Светскиот ден на поезијата

Скопје, 21 март 2024 (МИА) – По повод Светскиот ден на поезијата – 21 март, Општина Центар и Здружен...

Делегација од Хрватска во посета на Општина Центар

Делегација од Хрватска во посета на Општина Центар

Скопје, 20 март 2024 (МИА) - Делегација на Копривничко-крижевачка жупанија денеска е во посета на Оп...

Општина Центар отстапи простор за уметниците избркани од МКЦ

Општина Центар отстапи простор за уметниците избркани од МКЦ

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Културно-социјалниот простор „Центар-Јадро“ и Младинскиот центар-Матичн...

Герасимовски: Целосно го реконструиравме детското фудбалско игралиште близу ССМ

Герасимовски: Целосно го реконструиравме детското фудбалско игралиште близу ССМ

Скопје, 4 март 2024 (МИА) - Службите на Општина Центар ја поставија новата подлогата, оградата и гол...

Без вода утре делови од Карпош и Центар

Без вода утре делови од Карпош и Центар

Скопје, 2 март 2024 (МИА) - Поради отстранување дефект на затворач (шибер) на водоводна мрежа со пре...

Герасимовски: Еколошката свест кај децата носи зелена и одржлива иднина

Герасимовски: Еколошката свест кај децата носи зелена и одржлива иднина

1 март 2024 Во рамки на кампањата „Редуцирај. Селектирај. Рецик...

Општина Центар го усвои новиот ДУП за Градска четврт J 21 - локалитет Клинички центар и Геолошки завод

Општина Центар го усвои новиот ДУП за Градска четврт J 21 - локалитет Клинички центар и Геолошки завод

Скопје, 9 февруари 2024 (МИА) – Советот на Општина Центар на денешната седница го усвои новиот Детал...

Герасимовски: За учениците со посебни образовни потреби во Општина Центар ќе се грижат 25 асистенти

Герасимовски: За учениците со посебни образовни потреби во Општина Центар ќе се грижат 25 асистенти

7 февруари 2024  Општина Цент...

Image

Остани поврзан