• вторник, 18 јуни 2024
Пливачката Маноду прва француска спортистка со олимпискиот факел

Пливачката Маноду прва француска спортистка со олимпискиот факел

  Олимпија, 15 април 2024 година (МИА) – Поранешната пливачка Лора Маноду ќе биде прват...

Протест на борачите и борачките на штипска „Олимпија“

Протест на борачите и борачките на штипска „Олимпија“

Штип, 7 април 2022 (МИА) - Борачките и борачите од БК „Олимпија“ - Штип денеска...

Јака Блажич го продолжи договорот со Цедевита Олимпија

Јака Блажич го продолжи договорот со Цедевита Олимпија

Љубљана, 19 јуни 2020 (МИА) – Словенечкиот кошаркар Јака Блажич го го продолжи договорот со Цедевита Ол...

Олимпискиот оган тргна од античка Олимпија кон Токио

Олимпискиот оган тргна од античка Олимпија кон Токио

Атина, 12 март 2020 (МИА) - Во античкиот храм на божицата Хера, во древна Олимпија, од зраците на сонце...

Олимпискиот оган денеска ќе биде запален во античка Олимпија

Олимпискиот оган денеска ќе биде запален во античка Олимпија

Атина, 12 март 2020 (МИА) - Во присуство на претседателот на Грција Прокопис Павлопулос, претседателот...

Успешно помина генералната проба на палењето на олимпискиот оган во античка Олимпија

Успешно помина генералната проба на палењето на олимпискиот оган во античка Олимпија

Атина, 11 март 2020 (МИА) - Без проблеми, но и без публика поради вонредните мерки за заштита од корона...

Image

Остани поврзан