• недела, 14 јули 2024
Град Скопје: Советниците од ВМРО-ДПМНЕ повеќе од две години не гласаат за набавка на нови автобуси за јавниот превоз

Град Скопје: Советниците од ВМРО-ДПМНЕ повеќе од две години не гласаат за набавка на нови автобуси за јавниот превоз

Скопје, 9 јули 2024 (МИА) – Град Скопје информира дека Предлог-одлуката...

Европска диплома доделена на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска

Европска диплома доделена на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска

Скопје, 1 јули 2024   Град Скопје го доби признанието Европска диплома, кое го...

Град Скопје доби награда од 50.000 долари од Младинскиот климатски акциски фонд

Град Скопје доби награда од 50.000 долари од Младинскиот климатски акциски фонд

Скопје, 1 јули 2024 Градот Скопје е добитник на награда од Младинскиот климатски акциски фон...

Акција за отстранување диви депонии низ градот Скопје

Акција за отстранување диви депонии низ градот Скопје

Скопје, 29 јуни 2024 - Инспекторатот на Град Скопје со екипите на ЈП Комунална хигиена Скопј...

Скопје домаќин на меѓународен турнир во спортската дисциплина “Бочија“

Скопје домаќин на меѓународен турнир во спортската дисциплина “Бочија“

Скопје, 29 јуни 2024 Проектот „Мобилна личност, успешна индивидуа“, поддржан од Град Скопје...

Реакција на Град Скопје во врска со срушениот ѕид и ограда на Клиничкиот центар

Реакција на Град Скопје во врска со срушениот ѕид и ограда на Клиничкиот центар

Скопје, 17 јуни 2024 Ја известуваме јавноста дека по денешниот состанок организиран од стра...

Тарчуговски: Поправката на оградата ќе ја направи Министерството за здравство, за подзмените води ќе решаваат Град Скопје и Општина Центар

Тарчуговски: Поправката на оградата ќе ја направи Министерството за здравство, за подзмените води ќе решаваат Град Скопје и Општина Центар

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Во просториите на Центарот за управување со кризи (ЦУК), попладнево се...

Наградени најдобрите матуранти на Град Скопје

Наградени најдобрите матуранти на Град Скопје

15 јуни 2024  Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска, додели признанија и пар...

Град Скопје: Продолжуваат градежните работи за реконструкција на водоводната мрежа на ул. „Лисец“ во Аеродром

Град Скопје: Продолжуваат градежните работи за реконструкција на водоводната мрежа на ул. „Лисец“ во Аеродром

15 јуни 2024  Град Скопје и скопското јавно претпријатие Водовод и канализација, контин...

МЗ: За ѕидот зад Детска клиника, потребно е да се најде решение со Град Скопје и Општина Центар

МЗ: За ѕидот зад Детска клиника, потребно е да се најде решение со Град Скопје и Општина Центар

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Од Министерството за здравство (МЗ) денеска соопштија дека потребно е д...

Град Скопје продолжува со инвестиции за подобрување и развој на локалната велосипедска инфраструктура

Град Скопје продолжува со инвестиции за подобрување и развој на локалната велосипедска инфраструктура

Скопје, 6 јуни 2024 Градот Скопје продолжува со системските решенија во инвестиции за подобр...

Викендов во Скопје прскање против комарци

Викендов во Скопје прскање против комарци

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Градот Скопје информира дека во сабота и во недела, во...

Град Скопје гради нова атмосферска канализација по улицата 100 во Волково

Град Скопје гради нова атмосферска канализација по улицата 100 во Волково

Скопје, 29 мај 2024 Град Скопје отпочна со изградба на нова атмосферска канализација по улиц...

Град Скопје: Завршен проектот за изградба на улица „4“ во Криви Дол

Град Скопје: Завршен проектот за изградба на улица „4“ во Криви Дол

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Град Скопје го заврши проектот за изградба на новопроектираната улица „4...

Град Скопје продолжува со реализацијата на проектите од програмата „За модерно Скопје“

Град Скопје продолжува со реализацијата на проектите од програмата „За модерно Скопје“

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Градот Скопје продолжува со реализацијата на проектите од програмата „За...

Image

Остани поврзан