• вторник, 16 јули 2024
Изложба со дела од третата Детска ликовна школа „Вевчански видувања 2024“ 

Изложба со дела од третата Детска ликовна школа „Вевчански видувања 2024“ 

Вевчани, 14 јули 2024 (МИА) - Изложба со дела од третата Детска ликовна школа „Вевчански видувања 20...

Прскање против комарци во Вевчани

Прскање против комарци во Вевчани

Вевчани, 11 јули 2024 (МИА) - На територијата на општина Вевчани во понеделник ќе се врши адултицидн...

Мултимедијален перформанс „Алхемија на дивината“ на Вевчанските извори

Мултимедијален перформанс „Алхемија на дивината“ на Вевчанските извори

Скопје, 26 јуни 2024 (МИА) – На Вевчанските извори денеска и утре ќе се одржи мултимедијален, локаци...

Се реновира внатрешноста на детската градинка ,,Планински цвет“ во Вевчани 

Се реновира внатрешноста на детската градинка ,,Планински цвет“ во Вевчани 

Вевчани, 20 јуни 2024 (МИА) - Промена на внатрешната столарија, старите плочки и замена на ламперија...

Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видувања 2024“ по 13. пат во Вевчани

Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видувања 2024“ по 13. пат во Вевчани

Вевчани, 19 јуни 2024 (МИА) - Околу 30 уметници од земјава и странство ќе учествуваат на 13. Меѓунар...

Во Вевчани пречекани иконите на македонските светители Спасе Вевчански и Спаса Вишенска

Во Вевчани пречекани иконите на македонските светители Спасе Вевчански и Спаса Вишенска

Скопје, 16 јуни 2024 (МИА) – Во Вевчани денеска пред почетокот на светата литургија, со која началст...

Јавен повик за формирање иницијативен одбор за конституирање локално собрание за млади во Вевчани

Јавен повик за формирање иницијативен одбор за конституирање локално собрание за млади во Вевчани

Вевчани, 6 јуни 2024 (МИА) - Општина Вевчани објави јавен повик за форм...

Годишен концерт на КУД „Дримкол“ Вевчани - „Од Битола до Вевчани се сардисано

Годишен концерт на КУД „Дримкол“ Вевчани - „Од Битола до Вевчани се сардисано" 

Вевчани, 26 мај 2024 (МИА) - „Од Битола до Вевчани се сардисано“ беше наслов на годишниот концерт на...

Теристичка дезинсекција и дератизација во Вевчани

Теристичка дезинсекција и дератизација во Вевчани

Вевчани, 14 мај 2024 (МИА) - На територијата на општина Вевчани в четврток ќе биде спроведена терист...

До 9 часот во Струга за претседател излезност 1,9 проценти, за парламентарни 2,8, во Вевчани 6,4 отсто

До 9 часот во Струга за претседател излезност 1,9 проценти, за парламентарни 2,8, во Вевчани 6,4 отсто

Струга, 8 мај 2024 (МИА) - За парламентарни избори во Струга и струшко до 9 часот гласале 2,8 процен...

Во Струга и Вевчани навреме отворени сите избирачки места, гласањето тече непречено

Во Струга и Вевчани навреме отворени сите избирачки места, гласањето тече непречено

Струга, 8 мај 2024 (МИА) – Во општините Струга и Вевчани сите избирачки места се отворени навреме, т...

Излезноста во Струга до 13 часот 16 отсто, во Вевчани 33 проценти

Излезноста во Струга до 13 часот 16 отсто, во Вевчани 33 проценти

Струга, 24 април 2024 (МИА) - Излезноста до 13 часот на првиот круг од претседателските избори во оп...

Мицкоски: На следните избори да ја направиме Македонија повторно горда, Силјановска Давкова е вистинскиот избор

Мицкоски: На следните избори да ја направиме Македонија повторно горда, Силјановска Давкова е вистинскиот избор

Вевчани, 5 април 2024 (МИА) - Гордана Силјановска Давкова е вистинскиот избор за Македонија, претсед...

Трајната поставка за природните богатства на Вевчанските извори и Јабланица, едукативен центар за постетителите

Трајната поставка за природните богатства на Вевчанските извори и Јабланица, едукативен центар за постетителите

Вевчани, 2 април 2024 (МИА) - Трајната поставка за природните богатства насловена „Патување низ прир...

Отворање на Трајната поставка за природа за Вевчанските извори

Отворање на Трајната поставка за природа за Вевчанските извори

Скопје, 22 март 2024  Еко-свест во соработка со Општина Вевчани денес свечено ја отвори...

Image

Остани поврзан