• недела, 26 мај 2024
Промоција на книгата  „Два опита (Конески и Старделов)“ од проф. д-р Иван Џепароски

Промоција на книгата „Два опита (Конески и Старделов)“ од проф. д-р Иван Џепароски

Скопје, 5 март 2024 (МИА) -  Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во соработка со Филозофскиот...

Книгата „Град“ за Скопје на Иван Џепароски преведена на српски јазик

Книгата „Град“ за Скопје на Иван Џепароски преведена на српски јазик

Скопје, 24 мај 2023 (МИА) - Во Белград неодамна, издавачката куќа „Граматик“ ја објави поетската зби...

Промоција на книгата „Пандемија и постхуманизам“ од Иван Џепароски

Промоција на книгата „Пандемија и постхуманизам“ од Иван Џепароски

Скопје, 28 септември 2022 (МИА) - Во Културно-информативниот центар во Скопје денеска ќе се одржи промо...

Image

Остани поврзан