• понеделник, 15 јули 2024
Астрономски календар

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Денеска е  петок, 14 јуни 2024 година, 166-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 200 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде 50 минути по полноќ.

###

Остани поврзан