• среда, 24 јули 2024
Астрономски календар

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Денеска е  среда, 12 јуни 2024 година, 164-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 202 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на млада месечина нема да изгрее, а ќе зајде 10 минути по полноќ.

###

Остани поврзан