• четврток, 11 јули 2024
Астрономски календар

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - Денеска е вторник, 18 јуни 2024 година, 170-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 196 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 2 часот и 7 минути.

###

Остани поврзан