• среда, 24 јули 2024
Астрономски календар

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Денеска е недела, 23 јуни 2024 година, 175-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 191 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на полна месечина нема да изгрее, а ќе зајде во 5 часот и 48 минути.

###

Остани поврзан