• четврток, 20 јуни 2024

Амбасада на САД: Ќе продолжиме да ја зајакнуваме важноста на почитување на меѓународните договори и на членството во ЕУ

Амбасада на САД: Ќе продолжиме да ја зајакнуваме важноста на почитување на меѓународните договори и на членството во ЕУ

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) - Американската амбасада во Скопје во врска со вчерашната инаугурација на претседателката Гордана Сиљановска Давкова, на која таа го не го употреби уставното име, нагласува дека е важно да се зајакнува почитувањето на меѓународните договори и на евроинтеграцијата на земјава. 

-Откако ќе се формира нова влада и ќе се избере премиер, ќе продолжиме да ја зајакнуваме важноста на почитувањето на меѓународните договори и придобивките од напредокот на државата со полноправно членство во Европската Унија, е одговор на Американската амбасада за „360 степени“ на прашањето за вчерашната инаугурација на новоизбраната претседателка Сиљановска-Давкова, која давајќи свечена изјава во Собранието наместо уставното име Република Северна Македонија користеше само Македонија. ац/аа/

Фото: МИА архива

 

Остани поврзан