• среда, 22 мај 2024
Судскиот совет расправа за одземање на имунитет на врховниот судија, јавноста исклучена

Судскиот совет расправа за одземање на имунитет на врховниот судија, јавноста исклучена

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Судскиот совет вечерва одлучи да биде затворена за јавност седницата на...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Судскиот совет одржува итна седница на која расправа по барањето на Осно...

Судскиот совет вечерва на итна седница ќе расправа за одземање на имунитетот на врховниот судија

Судскиот совет вечерва на итна седница ќе расправа за одземање на имунитетот на врховниот судија

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Судскиот совет вечерва на полноќ ќе одржи итна седница на која ќе распра...

Судски совет за изјавата на Мицкоски: Судската власт е самостојна и независна, секое мешање носи сериозна опасност по демократијата

Судски совет за изјавата на Мицкоски: Судската власт е самостојна и независна, секое мешање носи сериозна опасност по демократијата

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Судската власт е самостојна и независна. Се...

Уставен суд нема да поведе постапка за Законот за изменување на законите за плати на судиите и членовите на Судски совет

Уставен суд нема да поведе постапка за Законот за изменување на законите за плати на судиите и членовите на Судски совет

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Уставниот суд денеска одлучи да не поведе постапка за Законот за изменув...

Пет судии кандидати за членови на Судски совет од Врховен и Апелационо подрачје Битола

Пет судии кандидати за членови на Судски совет од Врховен и Апелационо подрачје Битола

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) – Судскиот совет денеска ги утврди кандидатските листи за членови на судск...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Седница на Судски совет. Фото: МИА архива...

Судскиот совет го одложи утврдувањето на кандидатски листи за избор на двајца членови на Советот

Судскиот совет го одложи утврдувањето на кандидатски листи за избор на двајца членови на Советот

Скопје, 29 април 2024 (МИА) – Судскиот совет на денешната седница ја одложи точката за утврдување на...

Седница на судски совет (во живо)

Седница на судски совет (во живо)

Скопје, 29 април 2024 (МИА) - Седница на судски совет на Република Северна Македонија.  ...

Судскиот совет подготвува нова комуникациска стратегија, меѓу другото ќе се кратат роковите за одлучување

Судскиот совет подготвува нова комуникациска стратегија, меѓу другото ќе се кратат роковите за одлучување

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Промена на Деловникот на Судскиот совет в...

Судски совет го усвои Извештајот за работата за 2023 година

Судски совет го усвои Извештајот за работата за 2023 година

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Судскиот совет на денешната седница го усвои извештајот за работата на...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Седница на Судски совет. ев/

Судски совет донесе заклучок за продолжување на постапката за избор на двајца членови на Советот

Судски совет донесе заклучок за продолжување на постапката за избор на двајца членови на Советот

Скопје, 20 март 2024 (МИА) – Судски совет на денешната седница донесе заклучок за продолжување на по...

Судски совет донесе одлука за пензионирање на двајца судии

Судски совет донесе одлука за пензионирање на двајца судии

Скопје, 13 март 2024 (МИА) — Судскиот совет на денешната 481 седница поради исполнување на услови за...

Судски совет поднесе иницијатива до Уставен за законите за изменување на Законот за платите на судиите и Законот за платите на членовите

Судски совет поднесе иницијатива до Уставен за законите за изменување на Законот за платите на судиите и Законот за платите на членовите

Скопје, 6 март 2024 (МИА) – Судскиот Совет на Република Северна Македонија поднесе иницијатива за оц...

Image

Остани поврзан