• вторник, 28 мај 2024
На одбележувањето на именденот на епископ Антаниски г. Партениј ќе присуствува и г. Никифор, од Вселенската патријаршија

На одбележувањето на именденот на епископ Антаниски г. Партениј ќе присуствува и г. Никифор, од Вселенската патријаршија

Дебар, 18 февруари 2024 (МИА) - Празнувајќи го споменот на  отецот меѓу светиите Партениј Лампс...

Богородица – нашиот завет со Бога, рече владиката Партениј од Собор на Пресвета Богородица во Пречиста Кичевска

Богородица – нашиот завет со Бога, рече владиката Партениј од Собор на Пресвета Богородица во Пречиста Кичевска

Дебар, 9 јануари 2024 (МИА) - Богородица, мили мои, е нашиот завет со Бога, таа најголемата учесница...

Владика г. Партениј: Делото на Свети Климент е бесмртно

Владика г. Партениј: Делото на Свети Климент е бесмртно

Дебар, 8 декември 2023 (МИА) - Делото на Свети Климент е бесмртно и претставува таинство на Црквата...

Владиката Партениј и монашките заедници од Бигорски, Рајчица и Пречиста на именденското празнување на вселенскиот патријарх

Владиката Партениј и монашките заедници од Бигорски, Рајчица и Пречиста на именденското празнување на вселенскиот патријарх

Дебар, 11 јуни 2023 (МИА) - Престолнината на Православието, главниот гр...

Боженствена Литургија и пасхална литија во манастирот кај Кичево

Боженствена Литургија и пасхална литија во манастирот кај Кичево

Дебар, 23 април 2023 (МИА) - Во склоп на сеопштата пасхална радост на оваа седмица, нај...

Епископ Антаниски г.Партениј се сретна со македонскиот  в.д. амбасадор во Израел

Епископ Антаниски г.Партениј се сретна со македонскиот в.д. амбасадор во Израел

Дебар, 28 септември 2022 (МИА) - За време на поклонението во Светата Земја, епископ Ант...

Епископ Партениј посака благословено Ново лето господово

Епископ Партениј посака благословено Ново лето господово

Дебар, 14 јануари 2022(МИА) - Игуменот на Бигорскиот манастир, епископот г. Партениј Антаниски, во пора...

Да не се прави „теологија“ од вакцинирањето, ова прашање не е во надлежност на црквата, туку на медицината, вели Партениј за МИА

Да не се прави „теологија“ од вакцинирањето, ова прашање не е во надлежност на црквата, туку на медицината, вели Партениј за МИА

Скопје, 14 јануари 2021 (МИА) - Сосема е непотребно да се прави некаква си „теологија“ за вакцинирањето...

Партениј: Се надеваме дека наскоро ќе биде исправена повеќедецениската неправда кон православниот народ кај нас

Партениј: Се надеваме дека наскоро ќе биде исправена повеќедецениската неправда кон православниот народ кај нас

Скопје, 14 јануари 2021 (МИА) - За решавањето на сложени процеси, како што е признавањето на автокефалн...

Епископ Партениј за МИА: Eдинствено од кое треба да се плашиме се егоизмот, страстите во самите нас, себичноста, злорадоста, неблагодарноста, горделивоста

Епископ Партениј за МИА: Eдинствено од кое треба да се плашиме се егоизмот, страстите во самите нас, себичноста, злорадоста, неблагодарноста, горделив...

Скопје, 14 јануари 2021 (МИА) - Радост во верата, добро здравје, благодарност, но и ослободување од нер...

Image

Остани поврзан