• понеделник, 17 јуни 2024
Мицкоски на одбележување на годишнината од создавањето на ВМРО-ДПМНЕ: Партијата е обединета, силна и останува партија на народот

Мицкоски на одбележување на годишнината од создавањето на ВМРО-ДПМНЕ: Партијата е обединета, силна и останува партија на народот

Велес, 17 јуни 2024 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ е обединета, силна и останува она што била отсекогаш-партија...

До недела на полноќ треба да биде избрана новата влада, Мицкоски ги очекува предлозите за министри од коалициските партнери

До недела на полноќ треба да биде избрана новата влада, Мицкоски ги очекува предлозите за министри од коалициските партнери

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Собраниската седница за избор на новата влaда се очекува претседателот...

Обраќање на Мицкоски на свеченоста „34 години ВМРО-ДПМНЕ, 131 година ВМРО, завет, слобода, иднина, продолжуваме“

Обраќање на Мицкоски на свеченоста „34 години ВМРО-ДПМНЕ, 131 година ВМРО, завет, слобода, иднина, продолжуваме“

Велес, 17 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ќе се обрати на свеченос...

Мицкоски: Очекувам дека сите пратеници безусловно ќе гласаме за законот за локална самоуправа

Мицкоски: Очекувам дека сите пратеници безусловно ќе гласаме за законот за локална самоуправа

Скопје, 16 јуни 2024 (МИА) – Мандатарот за формирање влада и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски...

Маринакис: Оксиморон е едната страна да бара од другата да го изоди целиот пат, од моментот кога не го почитува ерга омнес името

Маринакис: Оксиморон е едната страна да бара од другата да го изоди целиот пат, од моментот кога не го почитува ерга омнес името

Атина, 13 јуни 2024 (МИА) - Оксиморон е едната страна да бара од д...

ЛДП:Мерката на Мицкоски за реорганизација на здравството и намалување на бројот на пратеници е уште една од нашите „позајмени” програмски определби

ЛДП:Мерката на Мицкоски за реорганизација на здравството и намалување на бројот на пратеници е уште една од нашите „позајмени” програмски определби

Скопје, 13 јуни 2024    Либерално-демократската партија „ја поздравува“ на...

Мицкоски: Жалам што граѓаните се соочуваат со проблеми во здравството за кои мислевме дека се дел од минатиот век

Мицкоски: Жалам што граѓаните се соочуваат со проблеми во здравството за кои мислевме дека се дел од минатиот век

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) – Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и мандатар за формирање на новата влада, Хр...

Реакција на министерот за правда Кренар Лога на изјавата на мандатарот за состав на влада Христијан Мицкоски

Реакција на министерот за правда Кренар Лога на изјавата на мандатарот за состав на влада Христијан Мицкоски

12 јуни 2024  Почитуван мандатар Среќата за да бидете премиер уште од 2020 ви б...

Шеста седница на Генералното собрание на ЗЕЛС – новата Влада преку општините ќе ги решава егзистенцијалните проблеми на граѓаните

Шеста седница на Генералното собрание на ЗЕЛС – новата Влада преку општините ќе ги решава егзистенцијалните проблеми на граѓаните

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) – Заедницата на единиците на локалната самоу...

Мицкоски: Меѓународните договори треба да се почитуваат и тука немаме никаква дилема, но тоа е двонасочна улица

Мицкоски: Меѓународните договори треба да се почитуваат и тука немаме никаква дилема, но тоа е двонасочна улица

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Меѓународните договори треба да се почитуваат и тука немаме никаква дил...

Во вторник во Собрание ќе биде доставен составот на новата влада

Во вторник во Собрание ќе биде доставен составот на новата влада

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) – Во вторник на 18 јуни до Собранието ќе биде доставен официјалниот списо...

Ставрески е врвен сксперт, неговото назначување на гувернер на НБ воопшто не било на дневен ред, ниту пак е дискутирано, изјави Мицкоски

Ставрески е врвен сксперт, неговото назначување на гувернер на НБ воопшто не било на дневен ред, ниту пак е дискутирано, изјави Мицкоски

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Мандатарот Христијан Мицкоски денеска изја...

Изјави на Мицкоски и Ѓоргиевски пред почетокот на седница на Генералното собрание на ЗЕЛС (во живо)

Изјави на Мицкоски и Ѓоргиевски пред почетокот на седница на Генералното собрание на ЗЕЛС (во живо)

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Изјави на мандатарот за состав на нова влада Христијан Мицкоски и претс...

Отворање на 7. Македонски енергетски форум (во живо)

Отворање на 7. Македонски енергетски форум (во живо)

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) -  Скопје е домаќин на седмото  издание на Македонскиот енергет...

Предлог законот за реорганизација на државната управа кратко повлечен, од ВМРО-ДПМНЕ велат поради номотехничка грешка

Предлог законот за реорганизација на државната управа кратко повлечен, од ВМРО-ДПМНЕ велат поради номотехничка грешка

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Предлог законот за реорганизација на органите на државната управа кратко...

Image

Остани поврзан