• недела, 19 мај 2024
Дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит

Дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит

Скпје, 18 мај 2024 (МИА) - Ексклузивна дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит...

Изложбата „Пикасо, можеби јас“ на Фидановски гостува во Вараждин

Изложбата „Пикасо, можеби јас“ на Фидановски гостува во Вараждин

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Уметникот Филип Фидановски ќе ја претстави својата изложба „Пикасо, може...

Во Велес отворена  изложба „Калиопа Австрија и Северна Македонија, Жените во општеството, културата и наукaта“

Во Велес отворена изложба „Калиопа Австрија и Северна Македонија, Жените во општеството, културата и наукaта“

Велес, 15 мај 2024 (МИА) - Народниот музеј од Велес, во соработка со Австриската амбасада во Ликовни...

Во Крива Паланка отворена изложбата

Во Крива Паланка отворена изложбата "Нова перспектива-Трансформер продукција"

Крива Паланка, 17 мај 2024 (МИА) - Националната установа Центар за култура Крива Паланка синоќа рефл...

Изложбата „Сликарството на Ликовната академија во Штип“ со второ претставување во Виница

Изложбата „Сликарството на Ликовната академија во Штип“ со второ претставување во Виница

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Во галеријата на Домот на културата „Тошо Арсов“ во Виница денеска ќе би...

Во Кавадарци изложба на дела од ликовната уметница Андријана Мациев 

Во Кавадарци изложба на дела од ликовната уметница Андријана Мациев 

Кавадарци, 16 мај 2024 (МИА) - Постхумна ретроспективна изложба на дела...

Клупска изложба на фотографии „Мајски салон 2024“ во Центарот за култура во Куманово

Клупска изложба на фотографии „Мајски салон 2024“ во Центарот за култура во Куманово

Куманово, 16 мај 2024 (МИА) - Во изложбениот салон на Центарот за култу...

„Превртена археологија – Човекот кој игра меѓу фактите и архетиповите“ - изложба на Вилсон Нето

„Превртена археологија – Човекот кој игра меѓу фактите и архетиповите“ - изложба на Вилсон Нето

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Ликовниот уметник Вилсон Нето вечер во Музејот на Град Скопје ќе ја прик...

Отворена изложбата на Мирослав Масин - неговото дело зборува универзален јазик кој резонира на сите кои го гледаат

Отворена изложбата на Мирослав Масин - неговото дело зборува универзален јазик кој резонира на сите кои го гледаат

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Во Даут пашин амам во Скопје вечерва е отворена изложбата „Подобро на гр...

Изложба на Мирослав Масин „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ во Даут пашин амам

Изложба на Мирослав Масин „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ во Даут пашин амам

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ е насловот на самостојната...

Изложба на слики на Билјана Билбилоска во Париз

Изложба на слики на Билјана Билбилоска во Париз

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Изложба на слики  „Underpainting“ од Б...

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ - самостојна изложба на Мирослав Масин во Даут пашин амам

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ - самостојна изложба на Мирослав Масин во Даут пашин амам

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, утр...

За комплексноста на творештво на Мирослав Масин, естетичките категории и темите на интерес

За комплексноста на творештво на Мирослав Масин, естетичките категории и темите на интерес

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Самостојна изложба на еден од најеминентнит...

„По стапките на дедо“ - изложба на рачно изработен накит од Сара Матовска

„По стапките на дедо“ - изложба на рачно изработен накит од Сара Матовска

Струга, 13 мај 2024 (МИА) - „По стапките на дедо“ е насловот на изложба...

Изложба „Четирите мајстори на модернизмот“

Изложба „Четирите мајстори на модернизмот“

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - ЈУ Културно информативен центар - Скопје соопшти дека денеска ќе се отво...

Image

Остани поврзан