• недела, 14 јули 2024
Владата на Србија предложи напад врз здравствените работници да биде посебно кривично дело

Владата на Србија предложи напад врз здравствените работници да биде посебно кривично дело

Белград, 6 јуни 2024 (МИА) - Владата на Србија денеска предложи во Кривичниот законик да се пропише...

Повеќе од девет илјади здравствени работници од Косово работат во Германија

Повеќе од девет илјади здравствени работници од Косово работат во Германија

Приштина, 30 мај 2024 (МИА) - Во 2023 година, бројот на здравствени работници од Косово вработени во...

ДСЗИ најави забрана на Клиниката за токсикологија за здравствени работници без договори за вработување

ДСЗИ најави забрана на Клиниката за токсикологија за здравствени работници без договори за вработување

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Поради делумно постапување по решението со опомена на ЈЗУ Универзитетска...

Вработените во ФЗО на предупредувачки протест,  генерален штрајк  ако не им бидат усогласени платите со растот на минималната плата

Вработените во ФЗО на предупредувачки протест, генерален штрајк ако не им бидат усогласени платите со растот на минималната плата

Скопје, 30 април 2024 (МИА) –  Вработените во Фондот за здравствен...

Здравствени работници бараат повисоки плати, бенефициран стаж, инфективен додаток

Здравствени работници бараат повисоки плати, бенефициран стаж, инфективен додаток

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Повисоки плати, бенефициран стаж, инфективен додаток...

Петрова: Поништување на огласот за редовно вработување во ЈЗО

Петрова: Поништување на огласот за редовно вработување во ЈЗО

Скопје, 13 април 2024 Во голготат...

Потпишување анекс на Колективниот договор веднаш по формирањето на новата влада, бараат здравствените работници

Потпишување анекс на Колективниот договор веднаш по формирањето на новата влада, бараат здравствените работници

Скопје, 8 април 2024 (МИА) - Веднаш по формирањето на новата влада да с...

Изјава на претседателот на Самостојниот синдикат за здравство (во живо)

Изјава на претседателот на Самостојниот синдикат за здравство (во живо)

Скопје, 8 април 2024 (МИА) – Изјава за медиуми на претседателот на Самостојниот синдикат за здравств...

Почна протестот на Самостојниот синдикат за здравство

Почна протестот на Самостојниот синдикат за здравство

Скопје, 8 април 2024 (МИА) - Самостојниот синдикат за здравство, фармац...

Поддршка за предложените измени на Законот за здравствена заштита од матичната собраниска комисија 

Поддршка за предложените измени на Законот за здравствена заштита од матичната собраниска комисија 

Скопје, 12 март 2024 (МИА) - Собраниската Комисија за здравство денеска го прифати Предлог законот з...

Демири: Насилството врз здравствени работници е недозволиво, тоа претставува закана за грижата за пациентите

Демири: Насилството врз здравствени работници е недозволиво, тоа претставува закана за грижата за пациентите

Скопје, 12 март 2024 (МИА) - Министерот за здравство во техничката Влада, Илир Демири на денешниот Е...

Лекарска комора: Нула толеранција за насилство врз здравствени работници

Лекарска комора: Нула толеранција за насилство врз здравствени работници

Скопје, 12 март 2024 Насилството врз здравствени работници добива на интензитет, а за негово...

Синдикат од Република Српска со поддршка за Независниот синдикат на здравствени работници при КСОМ

Синдикат од Република Српска со поддршка за Независниот синдикат на здравствени работници при КСОМ

Скопје, 19 јануари 2024 (МИА) - Самостојниот синдикат на работници во здравството и социјална заштит...

Меџити: Како лекар, но и како министер, мислам не се доволни примањата на здравствените работници

Меџити: Како лекар, но и како министер, мислам не се доволни примањата на здравствените работници

Скопје, 17 ноември 2023 (МИА) - Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска изјави дека како лекар...

Здравствените работници излегоа на протест, бараат покачување на платите за 30 отсто

Здравствените работници излегоа на протест, бараат покачување на платите за 30 отсто

Скопје, 19 октомври 2023 (МИА) - Независниот синдикат на здравствените работници и административно т...

Image

Остани поврзан