• недела, 19 мај 2024
Уставен суд нема да поведе постапка за Законот за изменување на законите за плати на судиите и членовите на Судски совет

Уставен суд нема да поведе постапка за Законот за изменување на законите за плати на судиите и членовите на Судски совет

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Уставниот суд денеска одлучи да не поведе постапка за Законот за изменув...

Уставен суд: Надлежните да утврдат дали се работи за закана или случајност ножот на гаражното место на претседателката Кацарска

Уставен суд: Надлежните да утврдат дали се работи за закана или случајност ножот на гаражното место на претседателката Кацарска

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) – Од Уставен суд потврдија дека во текот на вчерашниот ден, претседателкат...

Пред Уставниот суд оспорените одредби на законите за платите на судиите и на членовите на Судскиот совет

Пред Уставниот суд оспорените одредби на законите за платите на судиите и на членовите на Судскиот совет

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Оспорените одредби на Законот за платите на...

Одлуки од 16. седница на Уставниот суд

Одлуки од 16. седница на Уставниот суд

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - Уставниот суд на 16. седница ги отфрлил иницијативите за поведување пост...

Албаниан Пост: Франција, Германија и Италија бараат одложување на одлуката за прием на Косово во Советот на Европа

Албаниан Пост: Франција, Германија и Италија бараат одложување на одлуката за прием на Косово во Советот на Европа

Приштина, 7 мај 2024 (МИА) - Франција, на која и се приклучија Германија и Италија, бара да се одлож...

Уставниот суд  ќе ја одржи 15. седница

Уставниот суд  ќе ја одржи 15. седница

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Уставниот суд  денеска ќе ја одржи 15. седница, на чиј дневен ред се...

Изјава на претседателката на Уставен суд Добрила Кацарска (во живо)

Изјава на претседателката на Уставен суд Добрила Кацарска (во живо)

Скопје, 30 април 2024 (МИА) -  Изјава на претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска по п...

Крводарителска акција во Уставниот суд по повод 60 години од своето постоење

Крводарителска акција во Уставниот суд по повод 60 години од своето постоење

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Под мотото „Биди хуман - спаси живот” Уставниот суд организира крводар...

Странски агенции: Одлуката на Уставниот суд му го блокира патот на Милановиќ да формира влада

Странски агенции: Одлуката на Уставниот суд му го блокира патот на Милановиќ да формира влада

Загреб, 19 април 2024 (МИА) – Согласно одлуката на Уставниот суд хрватскиот претседател Зоран Милано...

Милановиќ: Мора да се почитува волјата на мнозинството, ова е подготовка за државен удар

Милановиќ: Мора да се почитува волјата на мнозинството, ова е подготовка за државен удар

Загреб, 19 април 2024 (МИА) - Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ, по одлуката на Уставниот суд с...

Косор: Објавата на Уставниот суд за Милановиќ е застрашувачка

Косор: Објавата на Уставниот суд за Милановиќ е застрашувачка

Загреб, 19 април 2024 (МИА) - Поранешната хрватска премиерка и лидерка на владејачката ХДЗ изјави де...

Уставен суд на Хрватска: Милановиќ не може да биде ниту мандатар, ниту премиер, дури и ако поднесе оставка

Уставен суд на Хрватска: Милановиќ не може да биде ниту мандатар, ниту премиер, дури и ако поднесе оставка

Загреб, 19 април 2024 (МИА) - Уставниот суд на Хрватска денеска одлучи претседателот на земјата, Зор...

Нема да се преиспитува членот од Законот за пензиско и инвалидско осигурување кој ја уредува највисоката пензија во државата

Нема да се преиспитува членот од Законот за пензиско и инвалидско осигурување кој ја уредува највисоката пензија во државата

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Уставниот суд ја запре постапката за оценување на уставност на членот...

Уставен суд поведе постапка за 14 предмети кои ги оформи по сопствена иницијатива

Уставен суд поведе постапка за 14 предмети кои ги оформи по сопствена иницијатива

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Уставниот суд поведе постапка за 14 предмети кои ги оформи по сопствен...

Уставниот суд на Шпанија ја суспендира иницијативата за независност на Каталонија

Уставниот суд на Шпанија ја суспендира иницијативата за независност на Каталонија

Мадрид, 9 април 2024 (МИА) – Шпанскиот Уставен суд денеска ја суспендираше законодавната иницијатива...

Image

Остани поврзан