• среда, 22 мај 2024
Државната матура ќе се полага на 1 и 8 јуни во холовите или спортските сали на училиштата

Државната матура ќе се полага на 1 и 8 јуни во холовите или спортските сали на училиштата

Скопје, 2 март  2024 (МИА) - Оваа учебна година државната матура н...

МОН: Вработените во ДИЦ го прекинаа штрајкот,  интензивни се подготовките за државната матура

МОН: Вработените во ДИЦ го прекинаа штрајкот, интензивни се подготовките за државната матура

Скопје, 25 јануари 2024 (МИА) - Штрајкот за повисоки плати во Државниот...

Продолжува штрајкот во Државниот испитен центар

Продолжува штрајкот во Државниот испитен центар

Скопје, 19 декември 2023 (МИА) - Штрајкот во Државниот испитен центар з...

МОН: Да продолжи дијалогот помеѓу Министерството за финансии и ДИЦ до целосно усогласување на ставовите 

МОН: Да продолжи дијалогот помеѓу Министерството за финансии и ДИЦ до целосно усогласување на ставовите 

Скопје, 14 декември 2023 (МИА) - Министерството за образование и наука (МОН) апелира да продолжи диј...

Продолжува штрајкот на синдикатот на ДИЦ, нема да се спроведе стручниот испит за наставници и стручни соработници

Продолжува штрајкот на синдикатот на ДИЦ, нема да се спроведе стручниот испит за наставници и стручни соработници

Скопје, 14 декември 2023 (МИА) - Поради продолжување на штрајкот на синдикатот на Државниот испитен...

Продолжува генералниот штрајк на синдикатот на Државниот испитен центар

Продолжува генералниот штрајк на синдикатот на Државниот испитен центар

Скопје, 11 декември 2023 (МИА) - Синдикатот на Државниот испитен центар денеска соопшти дека го прод...

ДИЦ: Матурантката од СОУ „Свети Климент Охридски“ од Охрид не полагаше државна матура бидејќи не беше пријавена од Училишната матурска комисија

ДИЦ: Матурантката од СОУ „Свети Климент Охридски“ од Охрид не полагаше државна матура бидејќи не беше пријавена од Училишната матурска комисија

Скопје, 28 мај 2023 (МИА) - Матурантката Тијана Силјаноска од СОУ „Свети Климент Охридски“ од Охрид...

Сојузот на средношколци апелира институциите да ги прифатат барањата на вработените во ДИЦ

Сојузот на средношколци апелира институциите да ги прифатат барањата на вработените во ДИЦ

Скопје, 27 мај 2023 (МИА) - По одржувањето на првиот екстерен испит, Сојузот на средношколци апелира...

ДИЦ: Државна матура ќе полагаат 15 620 ученици

ДИЦ: Државна матура ќе полагаат 15 620 ученици

Скопје, 26 мај 2023 (МИА) - Оваа учебна година за државната матура се пријавиле 15 620 ученици. Од н...

Сојуз на средношколци: Барањата на вработените во ДИЦ се целосно оправдани, но државна матура мора да има во предвидениот рок

Сојуз на средношколци: Барањата на вработените во ДИЦ се целосно оправдани, но државна матура мора да има во предвидениот рок

Скопје, 12 мај 2023 (МИА) - Сојузот на средношколци ја потсетува јавноста дека одржувањето на државн...

Шаќири: Државна матура на 27 мај ќе има, да се причека општиот колективен договор

Шаќири: Државна матура на 27 мај ќе има, да се причека општиот колективен договор

Скопје, 9 мај 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука Јетон Шаќири е дециден дека полагање др...

ДИЦ го продолжува штрајкот, ако до петок не добие позитивен одговор ќе се менуваат датумите за државна матура 

ДИЦ го продолжува штрајкот, ако до петок не добие позитивен одговор ќе се менуваат датумите за државна матура 

Скопје, 3 мај 2023 (МИА) – Синдикатот на Државниот испитен центар (ДИЦ)...

Од штрајкот во ДИЦ засегнати 15 620 матуранти, апели да се најде решение за барањето на вработените

Од штрајкот во ДИЦ засегнати 15 620 матуранти, апели да се најде решение за барањето на вработените

Скопје, 30 април 2023 (МИА) -  За помалку од еден месец, 27 мај, 1...

Шаќири за најавениот штрајк на ДИЦ: Да не се доведува во прашање државната матура

Шаќири за најавениот штрајк на ДИЦ: Да не се доведува во прашање државната матура

Скопје, 25 април 2023 (МИА) - Мојата порака до сите вработени заедно со...

Државен испитен центар стапи во штрајк

Државен испитен центар стапи во штрајк

Image

Остани поврзан