• недела, 19 мај 2024
Во февруари зголемен бројот на туристи во однос на истиот период лани

Во февруари зголемен бројот на туристи во однос на истиот период лани

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Бројот на туристи во февруари е зголемен за 7,9 проценти во споредба с...

Уставниот суд оформи 32 нови предмети за работа во февруари 2024 година

Уставниот суд оформи 32 нови предмети за работа во февруари 2024 година

Скопје, 5 април 2024 Во периодот февруари 2024 година до Уставниот суд се поднесени вкупно 3...

Просечната каматна стапка на кредитите во февруари намалена на месечно ниво, пораст кај вкупните депозити

Просечната каматна стапка на кредитите во февруари намалена на месечно ниво, пораст кај вкупните депозити

Скопје, 29 март 2024 (МИА) - Просечната каматна стапка на вкупните кредити во февруари изнесувала

Овчи сипаници, ентероколитиси и пертусис - најчести акутни заразни заболувања во февруари

Овчи сипаници, ентероколитиси и пертусис - најчести акутни заразни заболувања во февруари

Скопје, 20 март 2024 (МИА) - Најчести пријавувани акутни заразни заболувања во февруари биле овчите...

УХМР: Февруари екстремно до многу топол и сув месец во споредба со многугодишните просечни вредности

УХМР: Февруари екстремно до многу топол и сув месец во споредба со многугодишните просечни вредности

Скопје, 5 март 2024 (МИА) - Согласно мерењата и набљудувањата на метеор...

Транспаренси Интернешнл-Македонија: Барометар на корупција за месец февруари 2024 година

Транспаренси Интернешнл-Македонија: Барометар на корупција за месец февруари 2024 година

5 март 2025  “БИСТРО – МАТНО” БАРОМЕТАР НА КОРУПЦИЈА з...

Британците проценуваат дека во февруари загинаа најмногу руски војници од почетокот на војната во Украина

Британците проценуваат дека во февруари загинаа најмногу руски војници од почетокот на војната во Украина

Лондон, 3 март 2024 (МИА) – Во февруари дневно се убиени или повредени најмногу руски војници од поч...

ОН: Во февруари преполовено количеството помош што влезе во Појасот Газа

ОН: Во февруари преполовено количеството помош што влезе во Појасот Газа

Газа, 27 февруари 2024 (МИА) – Количеството на испорачана помош за населението на Појасот Газа, спор...

Минималните трошоци на едно семејство во февруари изнесуваат 57.476 денари

Минималните трошоци на едно семејство во февруари изнесуваат 57.476 денари

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) - Минималните трошоци на едно семејство во февруари се зголемени за 3...

Албанските земјоделци најавија протести и блокирање патишта

Албанските земјоделци најавија протести и блокирање патишта

Тирана, 8 декември 2024 (МИА) - Претставници на Сојузот на албански земјоделци денеска пред Министер...

Проекција на повеќе филмови во февруари во Кинотека по повод 50 години постоење

Проекција на повеќе филмови во февруари во Кинотека по повод 50 години постоење

Скопје, 29 јануари 2023 (МИА) - Со премиерна проекција на филмот „Слобода“  чијшто автор е филм...

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3 проценти

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3 проценти

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Вкупните депозити на годишна основа...

Андонов: 90 проценти од вкупните потреби на струја во февруари се од домашни капацитети

Андонов: 90 проценти од вкупните потреби на струја во февруари се од домашни капацитети

Скопје, 15 март 2023 (МИА) – Во февруари од вкупните домашни потреби од електрична...

Продолжува растот на извозот и нови работни места во ТИРЗ

Продолжува растот на извозот и нови работни места во ТИРЗ

Скопје, 11 март 2023 (МИА) - Растот на извозот и зголемувањето на бројот на работни места во Техноло...

Февруарската инфлација во Албанија е 7,1 отсто 

Февруарската инфлација во Албанија е 7,1 отсто 

Тирана, 8 март 2023 (МИА) – Во Албан...

Image

Остани поврзан