• вторник, 28 мај 2024
Во Делчево презентирани резултатите од Националниот систем на интегритет на Република Северна Македонија

Во Делчево презентирани резултатите од Националниот систем на интегритет на Република Северна Македонија

Делчево, 28 мај 2024 (МИА) - Во Делчево се одржа завршен настан на кој Транспаренси Интернешнл-Макед...

Во ИЕ 6 ДУИ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат

Во ИЕ 6 ДУИ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) вечерва ги сумира вкупните резултати од...

Во ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ со повеќе гласови од 8 мај, а СДСМ и „Вреди“ со помалку - нема промени во мандати

Во ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ со повеќе гласови од 8 мај, а СДСМ и „Вреди“ со помалку - нема промени во мандати

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Во ИЕ 5 коалицијата „За европска иднина“ пр...

Првични резултати од прегласувањето на парламентарните избори

Првични резултати од прегласувањето на парламентарните избори

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) -  Државната изборна комисија (ДИК) на својата веб страна почна со об...

Претставување на резултатите за оценка на деловната клима и земјата како локација за инвестирање

Претставување на резултатите за оценка на деловната клима и земјата како локација за инвестирање

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи конференција на која ќе бидат претставени...

Жалби до Управниот суд за изборните приговори, прва средба на работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и Влен

Жалби до Управниот суд за изборните приговори, прва средба на работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и Влен

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) -  По одлуките на Државната изборна коми...

Гордана Сиљановска Давкова и официјално претседател на државата, ДИК објави конечност на изборните резултати

Гордана Сиљановска Давкова и официјално претседател на државата, ДИК објави конечност на изборните резултати

Скопје, 11 мај 2024 (МИА) – За Претседател на Република Северна Македонија е избрана Гордана Сиљанов...

Течат роковите за приговори за изборите и инаугурација на новата претседателка

Течат роковите за приговори за изборите и инаугурација на новата претседателка

 Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - Роковите за приговори за претседателс...

Парламентарни избори: ВМРО-ДПМНЕ - 59 пратеници, СДСМ - 19, ДУИ -18, Вреди - 13, Левица - 6, ЗНАМ- 5

Парламентарни избори: ВМРО-ДПМНЕ - 59 пратеници, СДСМ - 19, ДУИ -18, Вреди - 13, Левица - 6, ЗНАМ- 5

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Првичните резултати од денешните парлам...

Касами: Од утре почнуваат преговорите за нова влада помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција ВЛЕН

Касами: Од утре почнуваат преговорите за нова влада помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција ВЛЕН

Тетово, 8 мај 2024 (МИА) – Коалицијата ВЛЕН излезе како победник во сите општини со мнозинско албанс...

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 39,14%, ДУИ 17,46%, Вреди 14,41%, СДСМ 13,21%, Левица 6,44%, ЗНАМ 4,72%

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 39,14%, ДУИ 17,46%, Вреди 14,41%, СДСМ 13,21%, Левица 6,44%, ЗНАМ 4,72%

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) – Првичните резултати од денешните парламентарни избори што Државната избор...

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 35,70%, ДУИ 20,48%, Вреди 17,37%, СДСМ 12,14%, Левица 5,74%, ЗНАМ 4,18%

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 35,70%, ДУИ 20,48%, Вреди 17,37%, СДСМ 12,14%, Левица 5,74%, ЗНАМ 4,18%

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) – Првичните резултати од денешните парламентарни избори што Државната избор...

ДИК претседателски избори: Гордана Силјановска Давкова - 62,74% , Стево Пендаровски - 30,37%

ДИК претседателски избори: Гордана Силјановска Давкова - 62,74% , Стево Пендаровски - 30,37%

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) – Првичните резултати од денешниот втор круг претседателски избори што Држа...

Владејачката партија на претседателот на Того убедливо победи на парламентарните избори

Владејачката партија на претседателот на Того убедливо победи на парламентарните избори

Ломе, 5 мај 2024 (МИА) - Владејачката партија во Того убедливо победи на парламентарните избори во з...

Објавени резултатите од конкурсот за фестивалот на краток филм - ФИЛМАЈ 2024

Објавени резултатите од конкурсот за фестивалот на краток филм - ФИЛМАЈ 2024

Куманово, 3 мај 2024 (МИА) - Фото-кино клуб „Козјак“ од Куманово денеска ги соопшти резултатите од к...

Image

Остани поврзан