• среда, 17 јули 2024
Од патарина за пет месеци инкасирани 23,6 милиони евра, во пораст користењето електронски уреди

Од патарина за пет месеци инкасирани 23,6 милиони евра, во пораст користењето електронски уреди

Скопје, 4 јуни 2024 (МИА) -  Од наплата на патарина во првите пет месеци од годинава се собрани...

Општина Штип за тековната година наплатила 30% од данокот на имот

Општина Штип за тековната година наплатила 30% од данокот на имот

Штип, 30 мај 2024 (МИА) - Речиси 18.000 решенија за данок на имот се испратени до граѓаните оваа год...

Општина Тетово: Ако се повисоки комуналните сметки граѓаните да ги усогласат податоци со комуналното претпријатие

Општина Тетово: Ако се повисоки комуналните сметки граѓаните да ги усогласат податоци со комуналното претпријатие

Тетово, 20 март 2024 (МИА) - Општина Тетово известува дека од овој месец комуналните сметки ќе ги из...

ЈП „Водовод“ Куманово се префрли на нов програм за следење на наплатата

ЈП „Водовод“ Куманово се префрли на нов програм за следење на наплатата

Куманово, 9 јануари 2024 (МИА) - Расте наплатата на сметки за потрошена вода кај физичките лица, се...

АСО: Осигуреници во август наплатија над пет милиони евра од неживотни осигурувања

АСО: Осигуреници во август наплатија над пет милиони евра од неживотни осигурувања

Скопје, 21 септември 2023 (МИА) - Половина од вкупниот број на исплатени штети се за покривање медиц...

Бесплатни паркиралишта  утре во Скопје по повод Денот на независноста

Бесплатни паркиралишта утре во Скопје по повод Денот на независноста

Скопје, 7 септември 2023 (МИА) - Јавните паркиралишта Народен фронт, АМ...

АСО: Осигуреници за еден месец наплатија еден милион евра од приватно здравствено осигурување

АСО: Осигуреници за еден месец наплатија еден милион евра од приватно здравствено осигурување

Скопје, 21 август 2023 Во јули годинава во структурата на исплатени штети за покривање добро...

Во Италија, ресторан наплатил две евра за празна чинија

Во Италија, ресторан наплатил две евра за празна чинија

Џенова, 11 август 2023 (МИА) - Во италијански ресторан на гости им наплатиле дополнителни две евра з...

Општина Гостивар: Ставена во употреба дигиталната платформа за плаќање сметки за вода и отпад

Општина Гостивар: Ставена во употреба дигиталната платформа за плаќање сметки за вода и отпад

Гостивар, 12 јули 2023 (МИА) - Гостиварското комунално претпријатие „Ко...

Чешка и го укина на Русија бесплатаното користење на 59 недвижнини во кои сега нема дипломати

Чешка и го укина на Русија бесплатаното користење на 59 недвижнини во кои сега нема дипломати

Прага, 17 мај 2023 (МИА) - Чешката влада денеска укина девет уредби стари половина век, врз основа н...

Нов дигитален киоск за наплата на фактури на ЈП „Водовод и канализација“ во Сити мол

Нов дигитален киоск за наплата на фактури на ЈП „Водовод и канализација“ во Сити мол

Скопје, 2 мај 2023 (МИА) - ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје постави нов самоуслужен дигитален ки...

Почнува летната наплата на паркинг местата во Штип

Почнува летната наплата на паркинг местата во Штип

Штип, 27 март 2023 (МИА) - Со почетокот на летното сметање на времето започнува...

Осигурениците наплатија 71 милион евра, осигурителните компании исплатија над 100 000 штети

Осигурениците наплатија 71 милион евра, осигурителните компании исплатија над 100 000 штети

Скопје, 10 март 2023 (МИА) - Осигурителните компании исплатија 3...

Општина Штип ја зголеми наплатата на данокот на имот

Општина Штип ја зголеми наплатата на данокот на имот

Штип, 16 ноември 2022 (МИА) - Општина Шти...

Во Тетово од утре почнува наплаќањето на три нови паркинг зони

Во Тетово од утре почнува наплаќањето на три нови паркинг зони

Тетово, 30 септември 2022 (МИА) - Тетовското јавно претријатие „Градски паркинг“ ја информира јавноста...

Image

Остани поврзан