• четврток, 30 мај 2024
„Отсутно присуство“ изложба на дела од Владимир Георгиевски

„Отсутно присуство“ изложба на дела од Владимир Георгиевски

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Во чест на 82 години од раѓањето на македонскиот сликар Владимир Георгие...

Одбележани 20 години од најголемото проширување на Европската Унија

Одбележани 20 години од најголемото проширување на Европската Унија

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) -  Амбасадите на Чешката Република, Унгарија, Литванија, Полска, Слов...

„Мал Битолски Монмартр“ повторно во  Бигорски 

„Мал Битолски Монмартр“ повторно во  Бигорски 

Дебар, 29 мај 2024 (МИА) - Бигорски манастир, по вторпат,  беше средиште на еден несекојдневен...

Изложба на фотографии од Црвен крст во Музеј галеријата во Кавадарци 

Изложба на фотографии од Црвен крст во Музеј галеријата во Кавадарци 

Кавадарци, 29 мај 2024 (МИА) - Изложба на фотографии од Црвен крст беше отворена денеска во Музеј га...

„Настан од една нишка: Глобални наративи во текстил“ изложба во МСУ

„Настан од една нишка: Глобални наративи во текстил“ изложба во МСУ

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Во Музејот на современата уметност - Скопје вечерва ќе биде отворена инт...

Изложба „Настан од една нишка: Глобални наративи во текстил“ во МСУ

Изложба „Настан од една нишка: Глобални наративи во текстил“ во МСУ

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Во Музејот на современата уметност – Скопје (МСУ) вечер ќе биде отворена...

Во Музеј Неготино изложба на скулптури од Слободан Милошески 

Во Музеј Неготино изложба на скулптури од Слободан Милошески 

Неготино, 24 мај 2024 (МИА) - Изложба на скулптури од Слободан Милошески, беше отворена синоќа во Му...

Самостојна изложба на ликовниот уметник Синиша Новески во Хрватска

Самостојна изложба на ликовниот уметник Синиша Новески во Хрватска

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Заг...

„Фрагментирана интроспекција“  - изложба на скулптури на  Слободан Милошески во Неготино

„Фрагментирана интроспекција“ - изложба на скулптури на Слободан Милошески во Неготино

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Во изложбениот салон на Музеј на град Неготино вечер ќе биде отворена из...

Изложба на Владимир Георгиевски во Пехчево

Изложба на Владимир Георгиевски во Пехчево

Пехчево, 22 мај 2024 (МИА) - Во Пехчево е отворена изложбата на познатиот македонски уметник, академ...

Ретроспективна изложба на Драган Верговски – Алпи во Чифте амам

Ретроспективна изложба на Драган Верговски – Алпи во Чифте амам

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) -  Ретроспективната изложба на Драган Ве...

Изложба на фотографии со птици и диви животни од Ариан Мавриќи во Тетово

Изложба на фотографии со птици и диви животни од Ариан Мавриќи во Тетово

Тетово, 22 мај 2024 (МИА) - Со самостојна изложба „Зборуваме со фо...

Дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит

Дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит

Скпје, 18 мај 2024 (МИА) - Ексклузивна дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит...

Изложбата „Пикасо, можеби јас“ на Фидановски гостува во Вараждин

Изложбата „Пикасо, можеби јас“ на Фидановски гостува во Вараждин

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Уметникот Филип Фидановски ќе ја претстави својата изложба „Пикасо, може...

Во Велес отворена  изложба „Калиопа Австрија и Северна Македонија, Жените во општеството, културата и наукaта“

Во Велес отворена изложба „Калиопа Австрија и Северна Македонија, Жените во општеството, културата и наукaта“

Велес, 15 мај 2024 (МИА) - Народниот музеј од Велес, во соработка со Австриската амбасада во Ликовни...

Image

Остани поврзан