• четврток, 23 мај 2024
Во ИЕ 6 ДУИ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат

Во ИЕ 6 ДУИ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) вечерва ги сумира вкупните резултати од...

Во ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ со повеќе гласови од 8 мај, а СДСМ и „Вреди“ со помалку - нема промени во мандати

Во ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ со повеќе гласови од 8 мај, а СДСМ и „Вреди“ со помалку - нема промени во мандати

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Во ИЕ 5 коалицијата „За европска иднина“ пр...

Риши Сунак најави одржување на парламентарни избори во Велика Британија на 4 јули (ДПЛ)

Риши Сунак најави одржување на парламентарни избори во Велика Британија на 4 јули (ДПЛ)

Лондон, 22 мај 2024 (МИА) - Премиерот на Велика Британија Риши Сунак денеска разговараше со кралот Ч...

Првични резултати од прегласувањето на парламентарните избори

Првични резултати од прегласувањето на парламентарните избори

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) -  Државната изборна комисија (ДИК) на својата веб страна почна со об...

Башким Хасани од Коалиција „Вреди“: Со гласањето во Ларце го добивме 14-тиот пратеник

Башким Хасани од Коалиција „Вреди“: Со гласањето во Ларце го добивме 14-тиот пратеник

Тетово, 22 мај 2024 (МИА) - Коалицијата „Вреди“ по денешното прегласување во изборното место 2101 во...

ЦИВИЛ: Вкупно 18 случаи на семејно гласање во Дебреште

ЦИВИЛ: Вкупно 18 случаи на семејно гласање во Дебреште

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Седумте избирачки места во земјава каде денеска се прегласува за парламе...

ДИК: Излезноста до 9 часот е 7,22 проценти, поголема во однос на 8 мај

ДИК: Излезноста до 9 часот е 7,22 проценти, поголема во однос на 8 мај

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува за парл...

Се прегласува во седум избирачки места, гласањето почна навреме и се одвива без проблеми

Се прегласува во седум избирачки места, гласањето почна навреме и се одвива без проблеми

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Седумте избирачките места во земјава каде денеска се прегласува за парла...

Избирачкото место 1272 во Охрид отворено навреме, гласањето се одвива непречено

Избирачкото место 1272 во Охрид отворено навреме, гласањето се одвива непречено

Охрид, 22 мај 2024 (МИА) – Гласањето на Избирачкото место 1272 во Општина Охрид каде се повторуваат...

Прегласување во седум избирачки места за Парламентарните избори 2024

Прегласување во седум избирачки места за Парламентарните избори 2024

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) – Во седум избирачки места во изборните единици 5 и 6 денеска ќе се прегла...

Советот на ЕУ повика на зголемен мониторинг на обидите за надворешно мешање во изборите

Советот на ЕУ повика на зголемен мониторинг на обидите за надворешно мешање во изборите

Брисел, 21 мај 2024 (МИА) - Советот на ЕУ денеска ги повика европските земји и институции да го згол...

Во ДИК доделување на Уверенијата за пратеници за потврдените пратенички мандати

Во ДИК доделување на Уверенијата за пратеници за потврдените пратенички мандати

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) ќе одржи јавна седница на која ќе се ус...

Прегласување на седум избирачки места за парламентарните избори на 22 мај, ДУИ смета дека се прави изборен инжинеринг

Прегласување на седум избирачки места за парламентарните избори на 22 мај, ДУИ смета дека се прави изборен инжинеринг

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Прегласувањето на седумте избирачки места во петтата и шестата изборна е...

ДИК ги соопшти освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

ДИК ги соопшти освоените мандати за пратеници во новиот парламентарен состав

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска ги...

Прегласување и разрешени избирачките одбори во избирачките места 1470/1, 1470, 1194, 1202, 1844, 1272 и 2101

Прегласување и разрешени избирачките одбори во избирачките места 1470/1, 1470, 1194, 1202, 1844, 1272 и 2101

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска, на 105. седница, едногласно го...

Image

Остани поврзан