• среда, 19 јуни 2024
Свечена изјава на новоизбраните членови на Судскиот совет Лимани и Камбовски пред Гаши

Свечена изјава на новоизбраните членови на Судскиот совет Лимани и Камбовски пред Гаши

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Новоизбраните членови на Судскиот совет Исамедин Лимани и Александ...

Лога: Со распуштањето на Судски совет и Советот на јавни обвинители се загрозува судската независност

Лога: Со распуштањето на Судски совет и Советот на јавни обвинители се загрозува судската независност

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Обидот на мандатарот за формирање влада, Христијан Мицкоски, да се расп...

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Министерството за правда информира дека Ра...

Лога: ЕУ и САД нема да се согласат со распуштање на Судски совет и Совет на јавни обвинители

Лога: ЕУ и САД нема да се согласат со распуштање на Судски совет и Совет на јавни обвинители

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Министерот за правда од техничката Влада, Кренар Лога, смета дека ЕУ и...

Судскиот совет усвои нова комуникациска стратегија, согласно препораките на Оценската мисија на ЕУ

Судскиот совет усвои нова комуникациска стратегија, согласно препораките на Оценската мисија на ЕУ

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) – Судскиот совет на денешната 490-та седница ја разгледа и едногласно усв...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Судскиот совет ќе ја одржи  490-та седница. Фото:...

Судиите Лимани и Камбовски се двајцата нови членови на Судскиот совет

Судиите Лимани и Камбовски се двајцата нови членови на Судскиот совет

Скопје, 6 јуни 2024 (МИА) – Судијата од Врховниот суд Исамедин Лимани и судијата од Апелационен суд...

Судиите избираат двајца нови членови на Судскиот совет

Судиите избираат двајца нови членови на Судскиот совет

Скопје, 6 јуни 2024 (МИА) - Судиите денеска гласаат за два нови члена на Судскиот совет, еден од ред...

Судијката од Врховен Цветанка Периќ ја повлече кандидатурата за член на Судски совет, но ќе остане на гласачкото ливче

Судијката од Врховен Цветанка Периќ ја повлече кандидатурата за член на Судски совет, но ќе остане на гласачкото ливче

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) – На итна седница денеска Судскиот совет го р...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) - Седница на Судски совет. 

Изменет правилникот за рангирање на кандидатите за избор на судија во повисок суд – ќе се бодува дополнитена работа, менторство и делегирање

Изменет правилникот за рангирање на кандидатите за избор на судија во повисок суд – ќе се бодува дополнитена работа, менторство и делегирање

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) – Судскиот совет на 488 седница ги разгледа и...

Одлуките на Судскиот совет задолжително ќе се образложуваат, ќе има рокови за сите фази на постапката

Одлуките на Судскиот совет задолжително ќе се образложуваат, ќе има рокови за сите фази на постапката

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) – Судскиот совет денеска на седница ги разгледа и усвои предлог измените и...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Седница на Судски совет. 

Судскиот совет расправа за одземање на имунитет на врховниот судија, јавноста исклучена

Судскиот совет расправа за одземање на имунитет на врховниот судија, јавноста исклучена

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Судскиот совет вечерва одлучи да биде затворена за јавност седницата на...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Судскиот совет одржува итна седница на која расправа по барањето на Осно...

Image

Остани поврзан