• недела, 19 мај 2024
Во Пустец промовирана книгата „Преспа по патеката на знаењето

Во Пустец промовирана книгата „Преспа по патеката на знаењето" од Цветко Малевски

Пустец, 15 април 2024 (МИА) - Во просториите на гимназијата „Трајан Ѓеорѓиевски и Митре Колефски” во...

Означен почетокот на туристичката сезона во Пустец

Означен почетокот на туристичката сезона во Пустец

Пустец, 8 мај 2024 (МИА) – Во организација на Општина Пустец, традиционално, со низа активности озна...

Во црквата во Пустец наскоро заедничка богослужба на митрополитите г. Петар и г. Јован

Во црквата во Пустец наскоро заедничка богослужба на митрополитите г. Петар и г. Јован

Дебар, 7 мај 2024 (МИА) - Наскоро заедничка богослужба во црквата „Свети Архангел и  Михаил“ во...

Откриена биста на Гоце Делчев во Пустец

Откриена биста на Гоце Делчев во Пустец

Пустец, 4 мај 2024 (МИА) - Во Пустец денеска е откриена биста на Гоце Делчев по пов...

Општина Пустец туристичката сезона ќе ја отвори со „Преспа фест“

Општина Пустец туристичката сезона ќе ја отвори со „Преспа фест“

Дебар, 27 април 2024 (МИА) - Општина Пустец, традиционално, со низа активности го означува почетокот...

Јаневска на тркалезна маса во Корча ја изразила загриженоста од иселувањето на Македонците од Пустец и се помалиот број ученици

Јаневска на тркалезна маса во Корча ја изразила загриженоста од иселувањето на Македонците од Пустец и се помалиот број ученици

Пустец, 13 април 2024 (МИА) - Претседателката на Комисијата за образование на ВМРО-ДПМНЕ, денеска уч...

Повик за учество на традиционалниот велигденски фудбалски турнир во Општина Пустец

Повик за учество на традиционалниот велигденски фудбалски турнир во Општина Пустец

Дебар, 9 април 2024 (МИА) - Општина Пустец и годинава ќе го организира традиционалниот велигденски т...

Костадиновска-Стојчевска во Пустец: Преку соработка во културата ја зајакнуваме врската со нашинците во Преспа

Костадиновска-Стојчевска во Пустец: Преку соработка во културата ја зајакнуваме врската со нашинците во Преспа

Скопје, 29 март 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска заедно со дирек...

Новиот закон за заштитени подрачја дава перспектива за Пустец, оценуваат тамошните оператори

Новиот закон за заштитени подрачја дава перспектива за Пустец, оценуваат тамошните оператори

Тирана, 27 март 2024 (МИА) - Туристичките оператори во општина Пустец, Мала Преспа,  позитивно...

Рама: Восхитувачки убавини на Пустец покрај Преспанското Езеро, кои мора да се видат

Рама: Восхитувачки убавини на Пустец покрај Преспанското Езеро, кои мора да се видат

Тирана, 21 март 2024 (МИА) – Албанскиот премиер Еди Рама преку објава н...

Колефски: Пустец се подготвува за поставување на бистата на Гоце Делчев

Колефски: Пустец се подготвува за поставување на бистата на Гоце Делчев

Дебар, 29 февруари 2024 (МИА) - Градоначалникот на Општина Пустец, Пали Колефски, за МИА изјави дека...

Рибарите од Општина Пустец бараат крапот да се пласира како преспански бренд

Рибарите од Општина Пустец бараат крапот да се пласира како преспански бренд

Дебар, 25 февруари 2024 (МИА) - Рибарите од Општина Пустец, каде живеат над 5 илјади жители-Македонц...

Во Пустец осветениот крст го фати Сотир Темелко

Во Пустец осветениот крст го фати Сотир Темелко

Пустец, 19 јануари 2024 (МИА) - Православниот празник Богојавлние-Водици беше одбележан насекаде низ...

Стерјовски: Бугарија донира за Пустец во замена на нашата македонска националност, потребна е поголема грижа на албанската влада

Стерјовски: Бугарија донира за Пустец во замена на нашата македонска националност, потребна е поголема грижа на албанската влада

Дебар, 17 јануари 2024 (МИА) - Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска ал...

Во Пустец одбележан патронот на црквата „Св. Архангел Михаил“, заштитник на Македонците

Во Пустец одбележан патронот на црквата „Св. Архангел Михаил“, заштитник на Македонците

Дебар, 21 ноември 2023 (МИА) - Македонците во Пустец, Мала Преспа, Албанија, достојно како и секоја...

Image

Остани поврзан