Gurabia është një nga biskotat më të dashura të përgatitura në shtëpi – delikate, aromatike dhe perfekte me një filxhan kafeje ose çaji. Ky version me bajame u jep atyre një shije edhe më të pasur dhe teksturë të bukur. Përgatitja është e thjeshtë.
Përbërësit:
250 gram gjalpë
150 gram sheqer pluhur
100 gram bajame të grira
350–400 gram miell
sheqer pluhur për pluhurosje
Përgatitja:
Në një enë të thellë, rrihni gjalpin me sheqerin pluhur. Shtoni bajamet e grira dhe shtoni gradualisht miellin. Në fillim, përzierja mund të duket e thatë, por me nxehtësinë e duarve tuaja, do të formohet ngadalë brumë kompakt. Sasia e miellit mund të ndryshojë, kështu që është e mundur që të mos përdoret plotësisht.
Hapeni brumin në një trashësi prej rreth 2 cm. Pritini rrathë me një prerës biskotash ose gotë, pastaj përdorni prerësin për të prerë një pjesë të vogël të rrethit që të ngjajë me gjysmëhënë dhe vendosini në tepsi të shtruar me letër pjekjeje. Piqini në temperaturë të ulët, rreth 170°C, derisa të marrin ngjyrë të verdhë të zbehtë.
Lërini gurabiat të ftohen plotësisht, pastaj mbështillini në sheqer pluhur.
Foto: Freepik