• вторник, 16 април 2024

Седници на две собраниски комисии

Седници на две собраниски комисии

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Во Собранието за денеска се закажани седници на комисиите за прашања на изборите и именувањата и за економски прашања. 

Комисијата за прашања на изборите и именувањата треба да расправа за Предлог одлуката за определување на коефициентите за утврдување на плата на претседателот на државата, на пратениците како и на функционерите кои ги избира и именува Собранието. 

На седницата на Комисијата за економски прашања,пак, треба да биде констатирано дека се повлечени материјалите за четирте предложени закони за стратепки инвестициски прокети во областа на енергетиката.лв/са/

фото:МИА архива 

Остани поврзан