• вторник, 27 февруари 2024

Каевски: Наутро ДПМНЕ праќа соопштение против Левица, а попладне Мицкоски зборува за коалиција со нив

Каевски: Наутро ДПМНЕ праќа соопштение против Левица, а попладне Мицкоски зборува за коалиција со нив

Скопје, 25 ноември 2023

Јавно, во интервју на Канал 5 телвизија Мицкоски кажа дека е за коалиција на ДПМНЕ со Левица.

Ова е директна потврда на Мицкоски на она она што го говориме цело време и директно поврзано со коалицијата на ДПМНЕ и Левица.

Да го слушнеме и да го видиме што вели Мицкоски.

Почитувани граѓани, видовте и слушнавте.


И покрај тоа што Левица е анти-ЕУ и анти-НАТО партија Мицкоски вели “никогаш не треба да се вели никогаш“.


А за вредностите ќе седнел на маса и ќе преговара.


За кои вредности ќе преговара Мицкоски за брак со Левица?


За проруските вредности на Левица? Против НАТО ли ќе преговара Мицкоски?


Или за потпалувачката анти-ЕУ реторика?


Паднаа сите маски на ДПМНЕ.


Наутро ДПМНЕ праќа соопштение против Левица а попладне Мицкоски зборува за коалиција со нив.


Ова јавно принзание на Мицкоски ја покажа вистината за неговите политички дилови со Левица на штета на државните и национални интереси.


Мицкоски е во дил со партија која е против НАТО и ЕУ и фактор на дестабилазија, изолација и загрозување на европскиот пат на земјата.

Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ

Центар за комуникации на СДСМ

_______________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан