• понеделник, 08 јули 2024

Зголемен прометот од продажбата на услугите во првото тримесечје

Зголемен прометот од продажбата на услугите во првото тримесечје

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Прометот од продажбата на услугите во првото тримесечје од 2024 година покажува зголемување во однос на првото тримесечје од 2023 година за 0.5 %, соопшти Државниот завод за статистика.

Во првото тримесечје од 2024 година, во однос на истото тримесечје од 2023 година, најголемо зголемување од
17.0 % има во одделот Канцелариско-административни и помошни дејности и деловно-помошни дејности.са/

Фото: МИА

 

Остани поврзан