• вторник, 16 јули 2024

Девизните резерви на крајот на мај 4,29 милијарди евра

Девизните резерви на крајот на мај 4,29 милијарди евра

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Девизните резерви на крајот на мај годинава изнесувале 4.293,6 милиони евра, соопшти Народна банка.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (60,1%), по што следуваат валутите и депозитите (28,7%) и монетарното злато (11,2%).са/лв/

Фото: МИА архива    

Остани поврзан