• петок, 12 јули 2024
Астрономски календар

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Денеска е среда, 19 јуни 2024 година, 171-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 195 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 2 часот и 33 минути.

###

Остани поврзан