• среда, 22 мај 2024
Путин одржа состанок за поплавите и пожарите во Русија

Путин одржа состанок за поплавите и пожарите во Русија

Москва, 19 мај 2024 (МИА) - Рускиот претседател Владимир Путин одржа состанок со министерот за вонре...

Два пожара на отворено регистрирани изминатото деноноќие

Два пожара на отворено регистрирани изминатото деноноќие

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Два пожара на отворено биле евидентирани изминатото деноноќие и покрај в...

ЦУК: Забрана за движење кај стрелиштето „Леково“, пожари во Кавадарци и Велес

ЦУК: Забрана за движење кај стрелиштето „Леково“, пожари во Кавадарци и Велес

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Регионалниот ЦУК - Битола информира дека од страна на Армијата - единици...

Судан: Пожари во 72 села минатиот месец користени како оружје во војната

Судан: Пожари во 72 села минатиот месец користени како оружје во војната

Каиро, 13 мај 2024 (МИА) - Подметнување пожар стана ново оружје во војната во Судан, каде што минати...

ЦУК: Два пожара на отворено, најавено минирање кај Бањица

ЦУК: Два пожара на отворено, најавено минирање кај Бањица

Скопје, 7 мај 2024 (МИА) - Во последното деноноќие имало два пожара на...

Пожари во Скопје и Битола, 1.588 повици за 24 часа до ЦУК

Пожари во Скопје и Битола, 1.588 повици за 24 часа до ЦУК

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Два пожара на отворено се регистрирани изминатото деноноќие. Еден пожар в...

Кикиљас: Должност на државата е да ги заштити граѓаните од подметнувачите на пожар

Кикиљас: Должност на државата е да ги заштити граѓаните од подметнувачите на пожар

Атина, 2 мај 2024 (МИА) – Државата има должност да ги заштити граѓаните од оние кои подметнуваат пож...

ЦУК: Три пожари на отворено, апел за внимателност поради наглите метеоролошки нестабилности

ЦУК: Три пожари на отворено, апел за внимателност поради наглите метеоролошки нестабилности

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Три пожари на отворен простор се евидентирани изминатото деноноќие, инфор...

За пожарите во близина на Атина пред шест години осудени шест од 21 осомничен

За пожарите во близина на Атина пред шест години осудени шест од 21 осомничен

Атина, 29 април 2024 (МИА) – За катастрофалните пожари во јули 2018 година во населбата Мати во исто...

ЦУК: Во последното деноноќие 1.616 повици на 112, нема пожари на отворено 

ЦУК: Во последното деноноќие 1.616 повици на 112, нема пожари на отворено 

Скопје, 28 април 2024 (МИА) - Во последното деноноќие има вкупно 1,616 повици на Единствениот повику...

ЦУК: 1 694 повици на 112 во последното деноноќие

ЦУК: 1 694 повици на 112 во последното деноноќие

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Во Центарот за управување со кризи, споре...

ЦУК: Изминатото деноноќие 1 709 повици на 112, нема пожари на отворено

ЦУК: Изминатото деноноќие 1 709 повици на 112, нема пожари на отворено

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Изминатото деноноќие имало вкупно 1 709 повици на бројот за итни случа...

Гори букова шума над Горно Јаболчиште во oпштина Чашка

Гори букова шума над Горно Јаболчиште во oпштина Чашка

Велес, 16 април 2024 (МИА) - Пожар избувнал синоќа во 23 часот на отворен простор кај селото Горно Ј...

Маринакис: За помалку од една седмица 472 шумски пожари во Грција

Маринакис: За помалку од една седмица 472 шумски пожари во Грција

Атина, 15 април 2024 (МИА) – Минатата седмица цивилната заштита и противпожарната служба се соочија...

Презентиран нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материи  

Презентиран нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материи  

15 април 2024        На 12 Април 2024 година (пе...

Image

Остани поврзан