• сабота, 25 мај 2024
Локална конференција „Гостивар – Општина посветена на децата“

Локална конференција „Гостивар – Општина посветена на децата“

Гостивар, 23 мај 2024 (МИА) – Во рамки на проектот „Место за растење: О...

Меѓународна конференција за предизвиците и потребите на жените претприемачки

Меѓународна конференција за предизвиците и потребите на жените претприемачки

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Во Занаетчиска комора - Скопје денеска ќе се одржи Меѓународна конференц...

Прескер: Следете го словенечкиот пример на економски, социјален и политички развој

Прескер: Следете го словенечкиот пример на економски, социјален и политички развој

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Со економска конференција „Што ни донесе 20...

Шукова: Кога жените се вклучени во процесите и во управувањето со животна средина, исходите се поиздржливи и поинклузивни

Шукова: Кога жените се вклучени во процесите и во управувањето со животна средина, исходите се поиздржливи и поинклузивни

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во Скопје денеска почна дводневната „Регионална конференција за родова е...

Во Љубљана се одржува Годишна конференција на ФАМа

Во Љубљана се одржува Годишна конференција на ФАМа

Љубљана, 18 мај 2024 (МИА) – На Годишната конференција на Регионалната феминистичка антифашистичка м...

WITCON Конференција за бизнис и технологија - 25 говорници ќе споделуваат последни трендови од индустријата

WITCON Конференција за бизнис и технологија - 25 говорници ќе споделуваат последни трендови од индустријата

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Во Скопје во сабота, 18 мај, ќе се одр...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претставници на меѓународната конференција „ГРЕДИТ 2024“

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претставници на меѓународната конференција „ГРЕДИТ 2024“

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ги примила претставни...

„Институтот Алексис Ципрас“ и „Фондацијата Зоран Заев“ ќе организираат меѓународна конференција за Мир и одржлив развој 

„Институтот Алексис Ципрас“ и „Фондацијата Зоран Заев“ ќе организираат меѓународна конференција за Мир и одржлив развој 

Атина, 15 мај 2024 (МИА) - По повод шест годишнината од потпишувањето на Договорот од Преспа, „Инсти...

Втора Т Бизнис конференција на Телеком под мотото „За нови дигитални перспективи’

Втора Т Бизнис конференција на Телеком под мотото „За нови дигитални перспективи’

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) -  Дискусии на темите: сајбер безбедност, клаудификација, дигитална к...

Безбедноста на електронските комуникации во фокусот на годинешната Меѓународна конференција во Охрид

Безбедноста на електронските комуникации во фокусот на годинешната Меѓународна конференција во Охрид

Охрид, 14 мај 2024 (МИА) – Безбедноста во електронските комуникации во услови на забрзан развој на т...

Охрид домаќин на Меѓународна конференција за телекомуникации

Охрид домаќин на Меѓународна конференција за телекомуникации

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) -  „Премостување на јазот – влез во нова...

„Ден на дијалогот“ на Осмата бриселска конференција за иднината на Сирија и регионот 

„Ден на дијалогот“ на Осмата бриселска конференција за иднината на Сирија и регионот 

Брисел, 30 април 2024 (МИА) – Европската Унија денеска ќе биде домаќин на „Денот на дијалогот“ на Ос...

Австрија домаќин на конференција посветена на системи за автономно оружје

Австрија домаќин на конференција посветена на системи за автономно оружје

Виена, 29 април 2024 (МИА) - Во Виена денеска почнува дводневна меѓународна конференција за системи...

Николоски од Подгорица: Полноправното членство во ЕУ најбрзо преку економското приближување

Николоски од Подгорица: Полноправното членство во ЕУ најбрзо преку економското приближување

Скопје, 26 април 2024 (МИА) -  Економското приближување на земјите од Западен Балкан до ЕУ е ви...

Меѓународна конференција „Научен и публицистички интегритет во биомедицината“ во МАНУ

Меѓународна конференција „Научен и публицистички интегритет во биомедицината“ во МАНУ

Скопје, 25 април 2024 (МИА) -  Во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) денеск...

Image

Остани поврзан