• среда, 17 јули 2024
Во трите гимназии во Дебарско, во прва година може да се запишат 408 ученици

Во трите гимназии во Дебарско, во прва година може да се запишат 408 ученици

Дебар, 20 мај 2024 (МИА) - Врз основа на конкурсот на МОН за упис во прва година, во учебната 2023/2...

Од дебарското муфтиство на аџилак заминуваат 100 верници, најголема бројка досега

Од дебарското муфтиство на аџилак заминуваат 100 верници, најголема бројка досега

Дебар, 17 мај 2024 (МИА) - Од Дебарското муфтиство, кое ги опфаќа општините Дебар, Центар Жупа и опш...

Во Дебарското муфтиство за Рамазан Бајрам собрани над два милиони денари доброволни прилози

Во Дебарското муфтиство за Рамазан Бајрам собрани над два милиони денари доброволни прилози

Дебар, 1 мај 2024 (МИА) - По повод големиот муслимански празник Рамазан Бајрам, во Дебарското муфтис...

Поради чести одрони во Дебарско се препорачува многу внимателно возење

Поради чести одрони во Дебарско се препорачува многу внимателно возење

Дебар, 23 април 2024 (МИА) - Поради чести одрони и влажни коловози на п...

Пожарите во Дебарско изгаснати, активен само еден во село Бомово

Пожарите во Дебарско изгаснати, активен само еден во село Бомово

Дебар, 9 април 2024 (МИА) - Локализирани се пожарите кои беснееја во Дебарско и нема потреба од инте...

ЦУК: Стишени двата пожара во Дебарско, воздухопловната противпожарна поддршка во состојба на готовност

ЦУК: Стишени двата пожара во Дебарско, воздухопловната противпожарна поддршка во состојба на готовност

Дебар, 9 април 2024 (МИА) - Центарот за управување со кризи (ЦУК) инфор...

Националниот координатор за соработка со дијаспора, Асани, во посета на општините во Дебарско

Националниот координатор за соработка со дијаспора, Асани, во посета на општините во Дебарско

Дебар, 2 април 2024 (МИА) - Националниот координатор за соработка со дијаспора, Фатон Асани, кој на...

Пролетната сеидба во Дебарско реализирана околу 15 отсто

Пролетната сеидба во Дебарско реализирана околу 15 отсто

Дебар, 1 април 2024 (МИА) – Пролетните сеидбени работи на подрачјето на општините Дебар и Центар Жуп...

Во дебарскиот регион сите патни правци проодни, отстранет одрон кај Тресонче

Во дебарскиот регион сите патни правци проодни, отстранет одрон кај Тресонче

Дебар, 21 јануари 2024 (МИА) - Како резултат на максималната ангажираност на општинските власти и де...

Преку граничните премини „Блато“ и „Џепиште“ кај Дебар минатата година минале над 650 илјади патници

Преку граничните премини „Блато“ и „Џепиште“ кај Дебар минатата година минале над 650 илјади патници

Дебар, 12 јануари 2024 (МИА) – На двата гранични премина „Блато“ и „Џепиште-Требиште“ на македонско...

Утре осум часа без струја Дебар, Центар Жупа и подрачјето на Река

Утре осум часа без струја Дебар, Центар Жупа и подрачјето на Река

Дебар, 6 ноември 2023 (МИА) - Утре во периодот од 9 до 17 часот без напојувањето со електрична енерг...

Невреме во Дебарско, одрони на патиштата, се препорачува многу внимателно возење

Невреме во Дебарско, одрони на патиштата, се препорачува многу внимателно возење

Дебар, 3 ноември 2023 (МИА) - Доцна попладнево поширокиот дебарски регион беше зафатен со обилни и и...

Утре 8 часа без струја општините Дебар, Центар Жупа и Маврово и Ростуше

Утре 8 часа без струја општините Дебар, Центар Жупа и Маврово и Ростуше

Дебар, 3 октомври 2023 (МИА) - Утре во периодот од 9 до 17 часот без електрична енергија ќе бидaт ко...

Поради чести одрони се препорачува многу внимателно возење по патиштата во Дебарско

Поради чести одрони се препорачува многу внимателно возење по патиштата во Дебарско

Дебар, 25 септември 2023 (МИА) - Обилните врнежи од дожд, кои продолжуваат и во текот на денов, на п...

Во Дебарско мечки уништиле околу 200 пчелни сандаци

Во Дебарско мечки уништиле околу 200 пчелни сандаци

Дебар, 6 август 2023 (МИА) – Стотината пчелари од дебарскиот регион, поради климатските промени годи...

Image

Остани поврзан