• вторник, 16 јули 2024
Водостојот на поголем дел од реките во земјава повисок или во рамки на јулскиот просек

Водостојот на поголем дел од реките во земјава повисок или во рамки на јулскиот просек

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) - Водостоите на поголем дел од реките во земјава се повисоки од просекот з...

ЦУК: Зголемен водостој на Крива Река

ЦУК: Зголемен водостој на Крива Река

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во Центарот за управување со кризи (ЦУК) вчера била добиена пријава за н...

ЦУК: Ако продолжи водостојот да расте можни се излевања на Крива Река

ЦУК: Ако продолжи водостојот да расте можни се излевања на Крива Река

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Водостојот на Крива Река на хидролошката станица во Крива Паланка е значи...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Пр...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Скопје, 22 април 2024 (МИА) – За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранс...

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското, намален на Дојранското Езеро

Скопје, 27 март 2024 (МИА) – За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а за еден...

Зголемен водостојот на река Брегалница во Делчево

Зголемен водостојот на река Брегалница во Делчево

Делчево, 12 март 2024 (МИА) - Во Делчево зголемен е водостојот на река Брегалница по по обилните врн...

Нивото на Охридското Езеро два сантиметри под февруарскиот просек

Нивото на Охридското Езеро два сантиметри под февруарскиот просек

Охрид, 12 февруари 2024 (МИА) – Нивото на водата во Охридското Езеро денеска се наоѓа на котата од 6...

Водостоите на поголем дел од реките во земјава пониски од јануарскиот просек

Водостоите на поголем дел од реките во земјава пониски од јануарскиот просек

Скопје, 29 јануари 2024 (МИА) - Водостоите на поголем дел од реките во...

Водостојот на Вардар повисок од јануарскиот просек на речиси сите мерни места

Водостојот на Вардар повисок од јануарскиот просек на речиси сите мерни места

Скопје, 22 јануари 2024 (МИА) - Водостоите на дел од реките во земјава се повисоки од просекот за ја...

Водостојот на Вардар поголем од декемврискиот просек

Водостојот на Вардар поголем од декемврискиот просек

Скопје, 28 декември 2023 (МИА) - Водостоите на дел од реките во земјава се повисоки од просекот за д...

Нивото на Охридското Езеро пет сантиметри над просекот за декември

Нивото на Охридското Езеро пет сантиметри над просекот за декември

Охрид, 25 декември 2023 (МИА) – Последните интензивни врнежи во регионот го зголемија водотоците и г...

Водостоите на поголем дел од реките во земјава повисоки од декемврискиот просек

Водостоите на поголем дел од реките во земјава повисоки од декемврискиот просек

Скопје, 18 декември 2023 (МИА) - Водостоите на поголемиот дел од реките во земјава се повисоки од пр...

Водостојот на Вардар на сите мерни места повисок од декемврискиот просек

Водостојот на Вардар на сите мерни места повисок од декемврискиот просек

Скопје, 15 декември 2023 (МИА) - Водостоите на дел од реките во земјава се повисоки од просекот за д...

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Скопје, 2 ноември 2023 (МИА) – За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоа...

Image

Остани поврзан