• вторник, 28 мај 2024
Бектеши: До крајот на идната недела би требало да се знае кои компании ги исполнуваат првичните услови за универзален снабдувач

Бектеши: До крајот на идната недела би требало да се знае кои компании ги исполнуваат првичните услови за универзален снабдувач

Скопје, 28 март 2024 (МИА) - До крајот на идната недела би требало да има конкретен извештај и да се...

Бектеши: Да направиме договор меѓу сите политички партии - тој што ќе изгуби на изборите веќе да не се занимава со политика

Бектеши: Да направиме договор меѓу сите политички партии - тој што ќе изгуби на изборите веќе да не се занимава со политика

Скопје, 15 март 2024 (МИА) – Претседателот на ДУИ Али  Ахмети е авторизиран да преговара со сит...

Бектеши: Додека сум јас министер за економија не може да се случи продажба на АД ЕСМ

Бектеши: Додека сум јас министер за економија не може да се случи продажба на АД ЕСМ

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Согласно Стратегијата за развој на енергетиката и официјалните документ...

Бектеши: Министерството за економија е посветено на осигурување силна и постојана заштита на потрошувачите

Бектеши: Министерството за економија е посветено на осигурување силна и постојана заштита на потрошувачите

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Светскиот ден на потрошувачите, кој го одб...

Бектеши: Очекувам листата која произлегува од Законот за нефер трговски практики да не биде под 2.300 производи

Бектеши: Очекувам листата која произлегува од Законот за нефер трговски практики да не биде под 2.300 производи

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Листата на производи која произлегува од Законот за нефер трговски прак...

Бектеши: За Митилинеос имаме обврска за закон за индустриски развојни зелени зони, не знаеме дали ќе биде изгласан

Бектеши: За Митилинеос имаме обврска за закон за индустриски развојни зелени зони, не знаеме дали ќе биде изгласан

Скопје, 5 март 2024 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши и кадар од ДУИ во Владата, најав...

Бектеши: Ќе реагираме ако има злоупотреби со цените до стартот на законот за забрана на нефер трговски практики 

Бектеши: Ќе реагираме ако има злоупотреби со цените до стартот на законот за забрана на нефер трговски практики 

Скопје, 5 март 2024 (МИА) – Министерството за економија ќе носи одлуки кои, според ресорниот министе...

Бектеши: Нема да се продолжува мерката за гарантирани цени, ќе го чекаме носењето на законот за забрана на нефер трговски практики 

Бектеши: Нема да се продолжува мерката за гарантирани цени, ќе го чекаме носењето на законот за забрана на нефер трговски практики 

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) – Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантир...

Бектеши: За уште 35 денари се зголемува откупната цена на тутунот, носиме одлуки во интерес на тутунарите

Бектеши: За уште 35 денари се зголемува откупната цена на тутунот, носиме одлуки во интерес на тутунарите

Скопје, 13 февруари 2024 (МИА) - Откупната цена на тутунот од прва класа „ароматичен“ тутун од рекол...

Бектеши: Треба да се репреговара со еден од четирите стратешки инвеститори во делот на енергетиката

Бектеши: Треба да се репреговара со еден од четирите стратешки инвеститори во делот на енергетиката

Скопје, 9 февруари 2024 (МИА) – Министерот за економија Крешник Бектеши...

Прес-конференција на министерот за економија Бектеши (во живо)

Прес-конференција на министерот за економија Бектеши (во живо)

Скопје, 9 февруари 2024 (МИА) - Прес-конференција на министерот за економија Крешник Бектеши.

До крајот на април предлог до Владата за универзален снабдувач со електрична енергија

До крајот на април предлог до Владата за универзален снабдувач со електрична енергија

Скопје, 31 јануари 2024 (МИА) - До крајот на април е рокот за одлука за најповолната доставена понуд...

Бектеши: Ќе доделиме над 7.000 ваучери за инвертер - клима уреди во вредност од 4,1 милиони евра

Бектеши: Ќе доделиме над 7.000 ваучери за инвертер - клима уреди во вредност од 4,1 милиони евра

Скопје, 31 јануари 2024 (МИА) - Министерството за економија годинава ќе доделува финансиска поддршка...

Прес-конференција на министерот за економија Бектеши (во живо)

Прес-конференција на министерот за економија Бектеши (во живо)

Скопје, 31 јануари 2024 (МИА) - Прес-конференција на министерот за економија Крешник Бектеши. 

Бектеши: До крајот на јануари растот на платите е поголем од растот на инфлацијата споредбено со претходните месеци од претходната година

Бектеши: До крајот на јануари растот на платите е поголем од растот на инфлацијата споредбено со претходните месеци од претходната година

Скопје, 23 јануари 2024 (МИА) - До крајот на јануари растот на платите е поголем од растот на инфлац...

Image

Остани поврзан