• вторник, 28 мај 2024
Штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ организира „Отворен и кариерен ден“

Штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ организира „Отворен и кариерен ден“

Штип, 28 мај 2024 (МИА) - Универзитетот „Гоце Делчев“ (УГД) - Штип денеска организираше „Отворен и к...

Во Штип интензивни градежни работи околу Градскиот пазар

Во Штип интензивни градежни работи околу Градскиот пазар

Штип, 28 мај 2024 (МИА) - Почнаа градежните активности за асфалтирање на крак на ул...

Во Штип утре прскање против комарци

Во Штип утре прскање против комарци

Штип, 27 мај 2024 (МИА) - Во текот на утрешниот ден на територија на Општина Штип  ќе се изврши...

Во Штип државна матура ќе полагаат 475 средношколци

Во Штип државна матура ќе полагаат 475 средношколци

Штип, 27 мај 2024 (МИА) - Средношколците интезивно се подготвуваат за полагање на државна матура. Ра...

Во прекин сообраќајот на патот Штип - Кочани поради сообраќајка

Во прекин сообраќајот на патот Штип - Кочани поради сообраќајка

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Поради сообраќајна несреќа денеска од 7:40...

Пожар во куќа во центарот на Штип

Пожар во куќа во центарот на Штип

Штип, 25 мај 2024 (МИА) - Пожар избувна утринава во куќа која се наоѓа во централното градско подрач...

Се реконструира штипската улица ,,Широк дол

Се реконструира штипската улица ,,Широк дол"

Штип, 24 мај 2024 (МИА) – Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов и директорот на ЈП „Исар",...

Зајков: Дивите приклучоци и старата водоводна мрежа во Штип се причина за губењето на 60 отсто вода

Зајков: Дивите приклучоци и старата водоводна мрежа во Штип се причина за губењето на 60 отсто вода

Штип, 24 мај 2024 (МИА) – Дивите приклучоци, како и старата водоводна мрежа во Штип се причина за гу...

Три нови еко-смарт автобуски постојки ќе се постават во Штип

Три нови еко-смарт автобуски постојки ќе се постават во Штип

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Јавното претпријатие ЈП „Стипион“ денеска потпиша меморандум за соработк...

Отворена Лабораторија за квантитативни истражувања во економски и организациони науки при штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“

Отворена Лабораторија за квантитативни истражувања во економски и организациони науки при штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“

Штип, 23 мај 2024 (МИА) - Економскиот факултет при Универзитетот „Гоце...

Штип ќе издвои средства за поголема искористеност на вендинг машините

Штип ќе издвои средства за поголема искористеност на вендинг машините

Штип, 21 мај 2024 (МИА) - Општина Штип ќе  издвои 90.000 денари од Буџетот за зелени поени кои...

Во Штип одбележан Денот на пожарникарите

Во Штип одбележан Денот на пожарникарите

Штип, 20 мај 2024 (МИА) – Нашите пожарникари се секогаш овде и се во служба на нашите граѓани во опш...

Расчистено разбојништво во Штип, одземеното вратено на сопственичката

Расчистено разбојништво во Штип, одземеното вратено на сопственичката

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Штипската полиција вчера во 16.00 часот на ул.„Христијан Карпош“ во Штип...

Изложбата „Сликарството на Ликовната академија во Штип“ со второ претставување во Виница

Изложбата „Сликарството на Ликовната академија во Штип“ со второ претставување во Виница

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Во галеријата на Домот на културата „Тошо Арсов“ во Виница денеска ќе би...

Во Штип Фестивал на уметноста „Ликовна визија“

Во Штип Фестивал на уметноста „Ликовна визија“

Штип, 16 мај 2024 (МИА) - Факултетот за ликовна уметност при Универзитетот „Гоце Делчев“ втор ден е...

Image

Остани поврзан