• недела, 26 мај 2024
Забавниот парк кај салата „Борис Трајковски“ нелегално работи и ќе биде отстранет, велат од МВР

Забавниот парк кај салата „Борис Трајковски“ нелегално работи и ќе биде отстранет, велат од МВР

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Забавниот парк кој викендот почна да се поставува на празниот простор ка...

Без струја село Студеничани и делови од општина Карпош

Без струја село Студеничани и делови од општина Карпош

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Поради технички зафати во електро-дистрибутивната мрежа на ден денеска б...

Училиштата од општина Карпош ќе компостираат органски отпад од растително потекло

Училиштата од општина Карпош ќе компостираат органски отпад од растително потекло

21 март 2024  Поттикнати од соработката со невладини здруж...

Без вода утре делови од Карпош и Центар

Без вода утре делови од Карпош и Центар

Скопје, 2 март 2024 (МИА) - Поради отстранување дефект на затворач (шибер) на водоводна мрежа со пре...

Општина Карпош со поддршка за културно-образовни активности

Општина Карпош со поддршка за културно-образовни активности

13 февруари 2024  Во рамки на...

Демант од Општина Карпош на наводите на советничките од „Независни за Карпош“ и на Левица

Демант од Општина Карпош на наводите на советничките од „Независни за Карпош“ и на Левица

Скопје, 2 февруари 2024 Општина Карпош во целост ги демантира наводите на двете независни со...

Изгласан Буџетот на Општина Карпош (ДПЛ)

Изгласан Буџетот на Општина Карпош (ДПЛ)

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Со 15  гласа „за“ и во тензична атм...

Јакимовски: Со изгласан буџет, Општина Карпош ќе продолжи непречено да функционира

Јакимовски: Со изгласан буџет, Општина Карпош ќе продолжи непречено да функционира

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Градоначалникот на Општина Карпош, Стевч...

Изгласан Буџетот на Општина Карпош за 2024 година

Изгласан Буџетот на Општина Карпош за 2024 година

Скопје, 4 јануари 2024  Совет...

Протест на вработените во Општина Карпош против недонесувањето на Буџетот

Протест на вработените во Општина Карпош против недонесувањето на Буџетот

Скопје, 3 јануари 2024 Почитувани сограѓани на Општина Карпош, Ние вработените во оп...

Општина Карпош доби европско енергетско признание

Општина Карпош доби европско енергетско признание

Скопје, 27 ноември 2023 Минатата недела, градоначалникот Стевчо Јакимовски го прими Сертифик...

„Комунална хигиена“ апелира да се внимава при фрлање отпад во контејнери

„Комунална хигиена“ апелира да се внимава при фрлање отпад во контејнери

Скопје, 21 ноември 2023 (МИА) - Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ - Скопје апелира граѓаните...

Испратен е инспектор на увид и не е пронајден отров, велат од Општина Карпош по пријавата дека е расфрлена отровна материја

Испратен е инспектор на увид и не е пронајден отров, велат од Општина Карпош по пријавата дека е расфрлена отровна материја

Скопје, 15 ноември 2023 (МИА) - Откако денеска Регионалниот центар за управување со кризи Скопје инф...

Одбележана 47 - годишнината на Општина Карпош, Никола Софијанов и Влада Урошевиќ заслужни граѓани на Карпош

Одбележана 47 - годишнината на Општина Карпош, Никола Софијанов и Влада Урошевиќ заслужни граѓани на Карпош

Скопје, 4 ноември 2023 (МИА) - По повод одбележување на 47- годишнината од основање на локалната сам...

Шарени цветчиња за денот на Општина Карпош

Шарени цветчиња за денот на Општина Карпош

Скопје, 3 ноември 2023 (МИА) - По повод роденденот на Општина Карпош,  во дворот на ООУ ,,...

Image

Остани поврзан