• четврток, 30 мај 2024
Приземјувачот „Одисеј“ е оперативен петти ден на Месечината

Приземјувачот „Одисеј“ е оперативен петти ден на Месечината

Хјустон, 28 февруари 2024 (МИА) - Американскиот месечев приземјувач „Одисеј“, на својот петти ден на...

Сондата „Нова-Ц“ на „Интуитив машинс“ слета на Месечината

Сондата „Нова-Ц“ на „Интуитив машинс“ слета на Месечината

Хјустон, 23 февруари 2024 (МИА) - Сондата „Oдисej Нова-Ц“ на американската компанија „Интуитив машин...

Image

Остани поврзан