• среда, 19 јуни 2024
Демири: Разрешувањата на медицинските директори на Кардиохирургија и на Токсикологија се поради пропусти во нивната работа

Демири: Разрешувањата на медицинските директори на Кардиохирургија и на Токсикологија се поради пропусти во нивната работа

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Министерот за здравство д-р Илир Демири во однос на ставот на Државната...

Незаконски разрешувањата на директорите на Токсикологија и Кардиохирургија, се чека решение за хируршките сали 

Незаконски разрешувањата на директорите на Токсикологија и Кардиохирургија, се чека решение за хируршките сали 

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) -  Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) најави дека...

ДКСК: Незаконски разрешувањата на директорите на Токсикологија и Кардиохирургија

ДКСК: Незаконски разрешувањата на директорите на Токсикологија и Кардиохирургија

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Антикорупциска комисија ги прифати пријави...

ДКСК ќе ја одржи шестата седница

ДКСК ќе ја одржи шестата седница

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска ќе ја од...

На веб страницата на ДКСК од денеска достапни податоците за имотната состојба на актуелни избрани и именувани лица

На веб страницата на ДКСК од денеска достапни податоците за имотната состојба на актуелни избрани и именувани лица

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) - Од денеска податоците од изјавите за имотна состојба и интереси, поднесе...

Димитровска: По верификација на мандатот именуваните и избраните лица треба да се откажат од сите претходни функции

Димитровска: По верификација на мандатот именуваните и избраните лица треба да се откажат од сите претходни функции

Скопје, 2 јуни 2024 (МИА) - Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата и суд...

ДКСК потврди за МИА дека отвориле предмет за проверка на имот на Бесија Иљази

ДКСК потврди за МИА дека отвориле предмет за проверка на имот на Бесија Иљази

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Државната комисија за спречува на корупцијата (ДКСК) за МИА потврди дека...

ДКСК покрена иницијатива за утврдување одговорност за директорката и Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители

ДКСК покрена иницијатива за утврдување одговорност за директорката и Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Антикорупциската комисија денеска информира дека покренува иницијатива д...

Димитровска: ДКСК оформи 45 предмети поврзани со изборите

Димитровска: ДКСК оформи 45 предмети поврзани со изборите

Скопје, 5 мај 2024 (МИА) - Од денот на распишување на претседателските, односно парламентарните избо...

ДКСК: Вишиот управен суд ја одби жалбата на АСЈО, постапката за прием на нови слушатели ставена во мирување

ДКСК: Вишиот управен суд ја одби жалбата на АСЈО, постапката за прием на нови слушатели ставена во мирување

Скопје, 30 април 2024 (МИА) -  Државната комисија за спречување на корупцијата...

Управен расправаше по тужбата на АСЈО за одлуката на ДКСК – одлуката ќе ја објави вечерва

Управен расправаше по тужбата на АСЈО за одлуката на ДКСК – одлуката ќе ја објави вечерва

Скопје, 22 април 2024 (МИА) – Управниот суд денеска одржа јавна расправа по предметот по поднесената...

Управниот суд ќе одржи јавна расправа по тужбата од АСЈО на одлуката на ДКСК

Управниот суд ќе одржи јавна расправа по тужбата од АСЈО на одлуката на ДКСК

Скопје, 22 април 2024 (МИА) – Управниот суд денеска ќе одржи јавна расправа по предметот по поднесен...

АСЈО поднесе тужба до Управниот суд по одлуката на ДКСК за запирање на постапката за прием на 130 слушатели до завршување на изборите

АСЈО поднесе тужба до Управниот суд по одлуката на ДКСК за запирање на постапката за прием на 130 слушатели до завршување на изборите

Скопје, 21 април 2024 (МИА) – Академијата за судии и јавни обвинители (АСЈО) поднесе тужба до Управн...

ДКСК повторно одлучи во корист на Силјановска - Давкова, АСЈО треба да ја стави во мирување постапката за прием на 130 слушатели

ДКСК повторно одлучи во корист на Силјановска - Давкова, АСЈО треба да ја стави во мирување постапката за прием на 130 слушатели

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Државната комисија за спречување на корупцијата попладнево донесе одлу...

ДКСК повторно ќе постапува по приговорот на Силјановска-Давкова за кршење на изборните правила

ДКСК повторно ќе постапува по приговорот на Силјановска-Давкова за кршење на изборните правила

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска на седн...

Image

Остани поврзан