• вторник, 28 мај 2024
ДЗР: Мерките за студентскиот стандард  се недоволно ефикасни и економични за финансиска самостојност на студентските домови

ДЗР: Мерките за студентскиот стандард  се недоволно ефикасни и економични за финансиска самостојност на студентските домови

Скопје, 25 март 2024 (МИА) - Мерките и активностите за развој на студен...

Трета меѓународна конференција на ученички и студентски домови на Југоисточна Европа

Трета меѓународна конференција на ученички и студентски домови на Југоисточна Европа

Скопје, 24 февруари 2024 (МИА) - Третата меѓународна конференција на ученички и студентски домови на...

Потпишан договор за реновирање на „Стив Наумов“ и „Кузман Јосифовски-Питу“ – први од деветте студентски домови опфатени со проектот

Потпишан договор за реновирање на „Стив Наумов“ и „Кузман Јосифовски-Питу“ – први од деветте студентски домови опфатени со проектот

Скопје, 29 декември 2023 (МИА) – Со заем од 20 милиони евра од Германск...

Договор за реновирање на студентските домови „Стив Наумов“ и „Кузман Јосифовски-Питу“

Договор за реновирање на студентските домови „Стив Наумов“ и „Кузман Јосифовски-Питу“

Скопје, 29 декември 2023 (МИА) - Во Владата денеска беше потпишан догов...

Потпишување договор за почеток на реконструкција на студентските домови „Стив Наумов“ и „Кузман Јосифовски Питу“ во Скопје

Потпишување договор за почеток на реконструкција на студентските домови „Стив Наумов“ и „Кузман Јосифовски Питу“ во Скопје

Скопје, 29 декември 2023 (МИА) - Претседателот на Владата  Димитар...

Шаќири: Реконструкциите на студентските домови не може да почнат додека не се решат имотно-правните прашања

Шаќири: Реконструкциите на студентските домови не може да почнат додека не се решат имотно-правните прашања

Скопје, 2 октомври 2023 (МИА) - Најавените реконструкции на студентскит...

Објавени резултати за сместување студенти од втора и повисоки години во студентските домови за 2023/2024

Објавени резултати за сместување студенти од втора и повисоки години во студентските домови за 2023/2024

Скопје, 5 септември 2023 (МИА) - Министерството за образование и наука...

МОН: Етапното реконструирање на студентските домови ќе започне во втората половина на годинава

МОН: Етапното реконструирање на студентските домови ќе започне во втората половина на годинава

Скопје, 18 мај 2023 (МИА) - Етапната реконструкција на сите девет државни студентски домови ќе започ...

Етапно реновирање на студентските домови, тригодишниот проект ќе почне со „Стив Наумов“

Етапно реновирање на студентските домови, тригодишниот проект ќе почне со „Стив Наумов“

Скопје, 17 ноември 2022 (МИА) - Од почетокот на 2023 година ќе се реализира проектот за реновирање на с...

Попов до МОН: Преиспитајте ја одлуката за приватизирање на студентските домови

Попов до МОН: Преиспитајте ја одлуката за приватизирање на студентските домови

Скопје, 14 октомври 2022  По не знам кој пат разговар...

Објавени списоци за примени бруцоши во студентските домови и резултати од приговори на студенти од повисоките години

Објавени списоци за примени бруцоши во студентските домови и резултати од приговори на студенти од повисоките години

Скопје, 4 октомври 2022  (МИА) - Министерството за образование и наука на својата веб-страница објави р...

Во тек е аплицирање за сместување во студентските домови за бруцоши

Во тек е аплицирање за сместување во студентските домови за бруцоши

Скопје, 13 септември 2022 (МИА) - Министерството за образование и наука информира дека во тек е аплицир...

Задутре завршува пријавувањето за сместување студенти од втора до шеста година во студентските домови

Задутре завршува пријавувањето за сместување студенти од втора до шеста година во студентските домови

Скопје, 3 август 2022 (МИА) – До 5 август трае електронското пријавување за сместување во државните и п...

Бруцошите на Прв академски час, Царовска најави дека сместувањето во студентските домови најверојатно ќе почне од утре

Бруцошите на Прв академски час, Царовска најави дека сместувањето во студентските домови најверојатно ќе почне од утре

Скопје, 1 октомври 2021 (МИА) - Се одржа првиот акадамски час, бруцошите денеска се појавија во предава...

Image

Остани поврзан