• понеделник, 17 јуни 2024
Последна сесија на Европарламентот пред европските избори, меѓу темите и Механизмот за раст на Западниот Балкан 

Последна сесија на Европарламентот пред европските избори, меѓу темите и Механизмот за раст на Западниот Балкан 

Брисел, 22 април 2024 (МИА) - Најновите случувања на Блискиот Исток, состојбата во Украина и европск...

Информативна сесија и презентација за проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“

Информативна сесија и презентација за проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Во КСП Центар – Јадро денеска ќе се одржи...

Дводневно пленарно заседание на Европскиот парламент 

Дводневно пленарно заседание на Европскиот парламент 

Брисел, 10 април 2024 (МИА) - Новите правила за миграцијата и азилот во ЕУ, реформата на европскиот...

Педесетта сесија на Клубот на истражувачите на Народната банка

Педесетта сесија на Клубот на истражувачите на Народната банка

Скопје,  28 март 2024 (МИА) - Во Народната банка денеска ќе се одр...

Заштитата на новинарите, странското влијание, Украина и Газа меѓу темите на сесијата на ЕП 

Заштитата на новинарите, странското влијание, Украина и Газа меѓу темите на сесијата на ЕП 

Брисел, 11 март 2024 (МИА) - Заштитата на новинарите, борбата против странското влијание, надворешна...

Состојбите во Украина, Русија и Блискиот Исток, заштитата на новинарите, безбедноста и екологијата теми на овонеделното заседание на ЕП 

Состојбите во Украина, Русија и Блискиот Исток, заштитата на новинарите, безбедноста и екологијата теми на овонеделното заседание на ЕП 

Брисел, 26 февруари 2024 (МИА) - Поддршката за Украина, положбата на политичките затвореници во Руси...

Украина, руското мешање и земјоделските протести главни теми на сесијата на ЕП 

Украина, руското мешање и земјоделските протести главни теми на сесијата на ЕП 

Брисел, 5 февруари 2024 (МИА) - Поддршката на ЕУ за Украина, резултатите од минатонеделниот специјал...

Заклучоците од декемврискиот Самит на ЕУ на дебата пред европратениците 

Заклучоците од декемврискиот Самит на ЕУ на дебата пред европратениците 

Брисел, 16 јануари 2024 (МИА) – Расправата по заклучоците од заседанието на Советот на ЕУ на 14 и 15...

Состојбата во Газа, заштитата на животната средина и иднината на ЕУ, меѓу темите на пленарната сесија на ЕП.

Состојбата во Газа, заштитата на животната средина и иднината на ЕУ, меѓу темите на пленарната сесија на ЕП.

Брисел, 20 ноември 2023 (МИА) - Состојбите во Појасот Газа, намалување на емисиите на јаглерод диокс...

Втора форумска сесија од Буџетскиот Форум во Делчево

Втора форумска сесија од Буџетскиот Форум во Делчево

Делчево, 10 ноември 2023 (МИА) - Во Делчево денеска се одржа втората форумска сесија за креирање на...

Енергетската транзиција и спроведувањето на зелената европска агенда приоритет за земјите од Западен Балкан

Енергетската транзиција и спроведувањето на зелената европска агенда приоритет за земјите од Западен Балкан

Скопје, 16 октомври 2023 (МИА) - Претседателот на Владата Димитар Ковачевски во рамки на Самитот на...

Клубот на истражувачите на Народната банка ќе ја одржи 48. сесија

Клубот на истражувачите на Народната банка ќе ја одржи 48. сесија

Скопје, 21 септември 2023 (МИА) - Клубот на истражувачите на Народна банка...

Статусот на Охрид и на Охридскиот регион на 45-тата Сесија на УНЕСКО во Ријад 

Статусот на Охрид и на Охридскиот регион на 45-тата Сесија на УНЕСКО во Ријад 

Охрид, 13 септември 2023 (МИА) – Статусот на Охрид и Охридскиот регион како комбинирано светско култ...

Прва сесија на петтата генерација „Докуникулци“ на „МакеДокс“

Прва сесија на петтата генерација „Докуникулци“ на „МакеДокс“

Скопје, 18 јули 2023 (МИА) - Здружението за промоција на документаристика „МакеДокс“ соопшти дека по...

Заштитата на новинарите и природата и странското влијание меѓу темите на јунската сесија на ЕП

Заштитата на новинарите и природата и странското влијание меѓу темите на јунската сесија на ЕП

Брисел, 10 јули 2023 (МИА) - Заштита на новинарите и активистите во Европската унија од неосновани и...

Image

Остани поврзан