• среда, 29 мај 2024
СДСМ и коалицијата поднесоа измени на шест закони за да се спречи зголемувањето на платите на функционерите

СДСМ и коалицијата поднесоа измени на шест закони за да се спречи зголемувањето на платите на функционерите

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) – Пратеничката група на СДСМ и коалиција...

Ковачевски: Работна група работи на подготовка на предлог за платите на именуваните и избрани функционери

Ковачевски: Работна група работи на подготовка на предлог за платите на именуваните и избрани функционери

Скопје, 3 јануари 2024 (МИА) - Премиерот и претседател на СДСМ, Димитар Ковачевски истакна дека рабо...

Милошоски: Ќе поддржиме системско решение кое се однесува на намалување на коефициентите на платите на функционерите

Милошоски: Ќе поддржиме системско решение кое се однесува на намалување на коефициентите на платите на функционерите

Скопје, 2 мај 2023 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ има политичка волја да поддржи системско решение кое би се одн...

Битиќи: Јасен е ставот на Владата околу двете одредби за платите на функционерите

Битиќи: Јасен е ставот на Владата околу двете одредби за платите на функционерите

Скопје, 6 април 2023 (МИА) - Ставот на Владата околу укинувањето на двете одредби за висината на пла...

Image

Остани поврзан